Torgeho jaro: Jarní panic

Povídka od: Petra Neomillnerová
Z knihy: Nápadník z inkubátoru, Ve stínu magie


Zaklínači Kirsten a Torge zavítají do vesnice, do které nedorazilo jaro a nic zde neplodí, ani rostliny, ani zvířata.

Komentáře (6)

Přidat komentář

Marketplace
23.08.2023 2 z 5

První polovina povídky byla docela dobrá, ale druhá polovina mě už vůbec nebavila a byla docela nepřehledná. Zatím asi nejslabší povídka v antologii.

Selve
05.01.2023 3 z 5

Zajímavá povídka, občas se mi děj zdál poněkud těžkopádný, ale i tak hodnotím celkově kladně.


cori
08.12.2021 3 z 5

Když není po ruce jarní panna, musí zaskočit panic nebo jakýkoliv chlap, i kurevník.

kure91
28.04.2021 3 z 5

Zapomněl jsem povídku po přečtení hodnotit a když se nyní k ní vracím, tak musím říct, že mě nijak nezasáhla a moc si ji nevybavuji. Což mi přijde, že je škoda a v antologiích Hokr+Kyša byly některé texty, které si vybavuju dodneška i po roku, dvou. Tady však ne, takže nemohu jít v hodnocení výš, než 3*.

Terva
18.07.2020 3 z 5

Kolega je odborník
na leccos,
zejména v kurvení vyniká,
ale v magii
se nevyzná určitě.

O tomto příběhu jsem nevěděl, jak uvažovat. Je to fantasy, je to magie nebo snad úplně něco jiného, Zaklínače nemusím, ale byl jsem zvědav, jak se s tím paní Neomillerová popere. Má to sexuální podtext a ne moc výraznou pointu. Ale i tak mě to celkem bavilo. Povídku však řadím do průměrného hodnocení, protože hned po dočtení jsem vlastně zapomněl o čem byla.

Malá ochutnávka:
Nikdy nevíš. Navíc, když budeme mít jejich mršiny, zaplatí starostové aspoň něco. Jinak nedají nic. Vždycky to tak je. Přineseš mrtvolu, dostaneš plat. Za popovídání se neplatí nic, ať už jde o gryfa, upíra nebo divoženku....

JerryDexter
02.01.2020 4 z 5

Nemůžu uvěřit, že mě jako fanouška Zaklínače minula Zaklínačka Lota. Rozhodně se na ni chystám. Jednu hvězdu dolů za podle mě lehce odfláknutou zápletku.