Tichá noc, svatá noc

Povídka od: Františka Vrbenská
Z knihy: Svůj svět si musíme zasloužit


John Francis Kovář je poslán na misi ve které má za úkol pozměnit dokumenty, které by mohli v dané realitě způsobit velkou katastrofu. V patách má však podivného muže který se mění v......, který se mění.

Originální název:

Tichá noc, svatá noc


Rok vydání originálu: 2009

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
13.03.2018 5 z 5

Plně osvícená země září triumfem katastrofy.

Po přečtení, do vydání této sbírky ještě nevydaného, románu Naganty a vlčí máky jsem Františku Vrbenskou proklínal. Asi jsem nebyl sám, protože její příběh, nejenže vyšel o mnoho čísel pozadu, ale vlastně ani za to nestál. Proto jsem byl překvapen obsahem této povídky. Jednoduchý příběh s trochou vtipu, nějaké té akce a hlavně tajemna, mě velmi překvapil.

Malá ochutnávka:
Zastavil se v jedné z četných hospůdek a povečeřel šťouchané brambory na cibuli a mrkví s opečeným jelítkem. Zapíjel to tuplákem Öcher Lageru, který čepovala baculatá ženuška v květovaném hedvábí. Koupil si tabulku zdejší čokolády Lindt & Sprüngli. Chutnala naprosto jinak než ta z moderního hypermarketu. Božsky.

Cítíte tu kladnou vibraci? Takto má působit správná a dokonalá povídka. Já jsem naprosto spokojen a dle mého skromného názoru je tohle nejlepší příběh ve sbírce.

Citát: I anarchisté potřebují večeřet.

Do povídky je vložen obrázek s názvem Kdo netančí umírá a nakreslila jej Dana Haferová.