Suvenýry z války

Povídka od: Petr Schink
Z knihy: Excelsior, gentlemani!


Zatímco Fastynger jde ke svému dlouholetému příteli, který ho požádal o pomoc, vrací se ve vzpomínkách k válce mezi lidskou rasou a troly. Žádné hezké vzpomínky to nejsou a noční běsy Fastyngera pronásledují i kolik let po skončení sporu. Teď se však dozvídá, že jeho přítel si z války přinesl záhadný suvenýr, který mu zároveň přinesl štěstí i smůlu.

Komentáře (4)

Přidat komentář

Claudius
09.06.2019 2 z 5

Docela jsem se těšil na Fastyngera van Hautena, ovšem zjistil jsem, že mi to akorát těžce připomíná zaklínače. Osobní téma, podivná nestvůra, jakýsi pochybný zapadákov, lehká morální šeď - jen s přidanou krví - jsou klasické ingredience zaklínačské povídky, ale tady to pro mě nějak zvlášť nefungovalo. Chtělo by to trochu víc originality než povinný parostroj a pistole.

Lmslaver
01.11.2018 4 z 5

Solidní akční nářez ze světa Fastyngera van Hautena.


Leechmyi
10.02.2016 3 z 5

Taková akční žánrovka z pera Petra Schinka, ne nepodobná, ba přímo související s jeho romány Věk páry a Jak lvové. Příště bych zmenšil příděl Sapkowského a naopak přidal trochu více steampunku.

cori
13.05.2015 3 z 5

Akční příběh o boji proti nelidským tvorům. Steampunk se zde moc nevyskytuje, odmyslím-li si houfnice, minomety a parní tanky.