Šupiny ve skříni

Povídka od: Tom Hadrava
Z knihy: Mlok 2018


Emocemi sálající jednohubka pojímající téma lidské tragédie známé bohužel i z naší reality. K nabití fantastikou stačí taková drobnost jako přidat jedno jediné písmenko do mnohými nenáviděného slova.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (5)

Přidat komentář

Skallarix
13.05.2020 2 z 5

Pravdou je, že zaujmout v mikropovídkách není zrovna snadné, obzvláště pokud nevolíte kupříkladu pole humoru, kde pobavit a získat si čtenáře na pár stránkách je mnohdy o tolik lehčí. Pro vybudování dramatu, či tragédie potřebujete primárně prostor, aby se čtenáři (či diváci, posluchači - jde o formát díla) dokázali sžít, či ztotožnit s osobami v díle vystupujícími. Námět samotný mi tak zajímavý nepřišel, ale nechtěl bych ho proto nějak zatracovat. Samotné zpracování ale mohlo tuto "mikropovídku" posunout zcela jinam...

Teron
07.04.2020 2 z 5

Krásnej náměť, kterej zoufale chce delší formát, protože jako mikropovídka naprosto nemá šanci po sobě cokoli zanechat. Takhle to působí spíš jako bleskový náčrtek autora, který si chtěl poznamenat myšlenku na pozdější podrobnější rozpracování.


Nailo
20.03.2020 3 z 5

Námět super, zpracování už nic moc. Formát mikropovídky nedává šanci v textu dostatečně popsat emoce, které oba zúčastnění (nemocný i jeho přítelkyně, která všemu přihlíží) prožívají. Těch pár stránek prostě nedává čtenáři šanci se do postav skutečně vcítit. Za mě velká škoda, že z toho autor neudělal povídku.

cori
19.07.2019 3 z 5

Popis odcházení milované osoby, kde svou roli hraje rak. Odejde a konec. Čekala jsem víc.

Aileena
03.11.2018 2 z 5

Pro mne zajímavá myšlenka s nevyužitým potenciálem.