Štvanice

Povídka od: Howard Mackie
Z knihy: Štvanice


Scénář: Howard Mackie
Kresba: John Romita jr.
Barvy: Gregory Wright

Norman Osborne najímá Franca Castleho (Punisher), aby jednou pro vždy ukončil jeho spor se Spider-Manem. Punisher vyráží do ulic New Yorku a má jediný cíl – zabít Spider-Mana!

Originální název:

Peter Parker: Spider-Man #89


Komentáře (2)

Přidat komentář

Ivan Kučera
07.09.2021 3 z 5

K Spajdymu sa temné charaktery príliš nehodia. Hoci sa mu dejú nepekné veci a jeho minulosť je plná tragických úmrtí najbližších a najmilovanejších, napriek tomu si dokázal zachovať optimizmus. je to skrátka dobrý sused Spider-Man. V minulosti účinkoval aj v pár komiksoch s temnými charaktermi. Napr. s Cloakom a Dagger. K tým sa absolútne nehodil, nefungovalo to, boli to príliš odlišné svety. Punishera skutočne nemožno obviniť z toho, že by to bol láskavý strýko, ktorý kriminálnikov prefacká a pohodí pred policajnú stanicu. Nie. berie spravodlivosť do vlastných rúk a často pripomína skôr Sudcu Dredda - policajta, sudcu a kata v jednej osobe. Mohlo by sa zdať, že so Spideym absolútne nemôže v jednom príbehu fungovať. Ono to ale prekvapivo funguje a ich charaktery sú tak extrémne odlišné, že sa navzájom vlastne paradoxne skvele dopĺňajú. V komikse Štvanice však nestoja na jednej strane, ale proti sebe. Frank Castle je totiž opäť raz (viď. KVS: Klonová sága) zmanipulovaný a poštvaný proti vrhačovi pavučín. Okrem toho sa na scéne zjavuje aj iný drsný strelec a to Shotgun. Spajdymu neostáva nič iné, lež utekať a utekať a utekať.

Terva
23.05.2021 5 z 5

„Ukažte mi, kde tohohle
Spider-Mana najdu.
Jest-li ví cokoliv o vašem
ztraceném vnukovi,
tak to zjistím i kdybych měl umřít!“

Opět se zde vrací ta úžasná tmavá barva Gregory Wrighta. Nenechte se odradit od prvních dvou třech stranách. To je jen epilog a mám pocit, že ho kreslil někdo jiný. Tvůrce jsem nezjistil. Podstatou však je, že zde vstupuje na scénu Franc Castle alias Punisher. Tohle byla vždycky pro mě záhadná postava. Na jedné straně mu fandím, ale na té druhé – ať mi sakra nesahá na Spíďu!

Citát: Jen bych tě chtěl upozornit, že to „vzdej se nebo zemři!“ jsem myslel doslovně.