Střezte se spárů Pumy!

Povídka od: Roger Stern , Tom DeFalco
Z knihy: V kůži vetřelce


Scénář: Tom DeFalco Kresba: Ron Frenz Barvy: Christie Scheeleová

Puma už má kousek od toho, aby Spider-Mana zabil. Jeho spáry začínají útočit k smrtící ráně. Na scéně se však objevuje nový soupeř.

Originální název:

Amazing Spider-Man #257


Rok vydání originálu: 1984

Komentáře (2)

Přidat komentář

Ivan Kučera
27.03.2021 4 z 5

Skvelé (a skvele akčné) dokončenie komiksu Přichází... puma! (prečo s malým "p"?), kde sa Puma a Sieťomil stretli prvý raz a toto ich rande bolo useknuté prvým fyzickým stretom na streche. V Střezte se spárů Pumy je akčné stretko dokončené, ale pre Spajdyho to dlho nevyzerá dobre, nakoľko má zranené... rameno. Skutočne? Po všetkých tých desaťročiach? Po stovkách akčných scén, kedy padla polovica New Yorku? Rameno? Ozaj??? Inak parádny komiks, v ktorom sa Puma ukazuje v razantnom svetle ako nemilosrdný súper, ktorý však bojuje ako čestný muž. Takže keď vidí, že súper nevládze, tak odíde s prísľubom, že si ho nájde nabudúce. Máte pravdu, znie to ako strašná volovina, ale viete, čo tým chcem povedať. Do príbehu zasiahne i Black Cat, Ruža a jeho nadriadený Kingpin, bez ktorého sa v newyorskom podsvetí ani lístok nepohne. Príbeh u nás vyšiel už dvakrát: prvý raz v 90. rokoch v semic-slovarťáckom Záhadnom Spider-Manovi a v roku 2020 v KVS: V kůži vetřelce.

Terva
03.08.2020 4 z 5

Teď už víš,
co se stane,
když ti
přes cestu přeběhne
Černá kočka.

Je to zcela jistě účelem, že zrovna v té nejvypjatější situaci si Spider-Mna přivodí bebíčko. Vykloubené rameno jej totálně vyřadí z boje s Pumou a smrt je blízko. Tato situace mi připadala jako vycucaná z prstu, jen aby se na scéně objevila Black Cat. Už asi scénáristům došlo, že jí dávají málo prostoru a tak jí potřebovali dostat do děje. Nebylo to zrovna nejšťastnější. Ale na scéně je Black Cat – hurá!!

Malá ochutnávka:
...asi ho prostě nechápu. Proč by chtěl být normální člověk jako Petr Parker, když může být pořád Spider-Man.
Miluju ho. Vážně! Ale když si teď sundal masku, skoro se na něj nedokážu podívat....

Tohle je zvláštní příběh. Je tu spousty nevyřešených situací a hodně nevědomost. Navíc odhalení pravdy z úst Mary Jane vnese do příběhu další komplikace. Navíc jsem zvědam jak dopadne situace kolem Pumy. Ale to až v dalším příběhu.