Starý Jack

Povídka od: Lukáš Herma
Z knihy: Excelsior, gentlemani!


Vzducholoď Starý Jack se vydává společně s kapitánem Broganem a celou posádkou do ráje prostitutek i pirátů, věhlasné Tortugy. Vede je sem ztracená dívka jménem Kateřina, po které se slehla zem.
Celá posádka je pod přísným dohledem podlých obyvatel přístaviště a ani Starý Jack to nemá lehké. Bájná vzducholoď Bludný Holanďan si totiž na něj začíná brousit drápky.

Komentáře (5)

Přidat komentář

Claudius
06.07.2019 4 z 5

Autor povídky má zcela zřejmě velmi rád Star Trek i třeba Firefly. Jakkoliv se k bandě pašeráků moc nehodil precizní a organizovaný styl Hvězdné flotily, který na posádku Starého Jacka napasoval autor, děj byl zábavný, zajímavý a obecně nadprůměrný. Přestože mě trochu zklamal závěr, je toto zatím nejlepší povídka v celé antologii.

Lmslaver
01.11.2018 5 z 5

Báječné dobrodružství mezi vzduchoplaveckými piráty a pašeráky.


Leechmyi
06.05.2016 5 z 5

Jedna z nejpovedenějších povídek celé antologie. Napínavý děj, zajímavý svět a postavy, to celé zabaleno do post-apo steampunku. Jojo, tohle můžu.

cori
13.05.2015 5 z 5

Pro mě nejlepší povídka celé sbírky. Sympatický kapitán se zásadami, který se nebojí ušpinit si ruce. Hned se mi vybavila posádka lodi Serenity z Firefly. Ráda bych si přečetla pokračování.

lucie.8
05.03.2015 4 z 5

Povedená povídka, ale trochu mě mrzelo, že autor nedořešil důvod k výpravě - ztracenou Kateřinu.