Sloňa

Povídka od: Tereza Janišová
Z knihy: Jiný kraj


Jsou krásné, úžasné, vyrovnané a mají boží život. Profi influencerky. Soňa by si taky přála být úspěšná a štíhlá jako jedna z nich –⁠ její kamarádka/šéfová Natálie. Co když se její přání splní? Ale možná trochu jinak, než si představovala...

Rok vydání originálu: 2023

Komentáře (4)

Přidat komentář

Textařka
02.03.2024 3 z 5

Čtivý příběh, navíc velmi aktuální, ale velká část povídky stojí na pointě, která dle mého názoru působila dost "násilně". Nevěřila jsem, že by se hlavní postava nechala tak hloupě oblbnout, spíš jsem z toho cítila, že ji tam autorka natlačila, aby měla kýžený závěr.

Mvek
09.10.2023 3 z 5

Taková "ze života":-). Zatím z těch dobrých z knížky. Ale ten závěr mi stejně přijde trochu jako deus ex machina. Zatímco právě bez toho závěru je to spíš předvídatelné a jen to tak fajn plyne. Ale je super, že jde o příběh víceméně z normální reality jen s jedním fantastickým prvkem, i když jejich ve sbírce víc.


Maud22
24.09.2023 5 z 5

Stokrát si můžete říkat, že je důležité, jaký je člověk uvnitř, krásný exteriér vede. Nebo ne? Pokud však k tělesné kráse vede kouzlo nebo podvod, váš život se změní jen na chvíli a následky na sebe nenechají čekat, zůstane pocit viny a hořkost.

janca6129
06.03.2023 5 z 5

Skvěle napsaná povídka, která rozhodně stojí za přemýšlení. Reflektuje nejen soudobý trend instagramových modelek, které jsou doslova modlou mladých holek, ale také bodyshaming a pokřivení harakteru, které může způsobit.