Slizka

Povídka od: Michaela Merglová
Z knihy: Krásky a vetřelci: Pulp stories


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (4)

Přidat komentář

pujec
20.09.2023 5 z 5

Klasická romantika, kde je dáma v nesnázích zachráněna mlčenlivým drsným hrdinou. Tentokrát ve skvělých kulisách vesmírné botanické stanice. A místo Vetřelce útočí vesmírný hmyz.
Zkrátka a dobře, bylo to perfektní a zábavné čtení. S autorkou jsem se setkala poprvé a hned na výbornou.

Terva
07.02.2023 5 z 5

„Neprotahuj to
a vysyp,
co chceš říct,
každá minuta
znamená kyslík.“

„Ve vesmíru tě nikdo neuslyší křičet.“ (Alien 1979)

Od paní Merglové jsem nikdy nic nečetl. Slizka je mé první setkání s touto spisovatelkou. Pravdou však je, že konečně, i když, až ve čtvrté povídce v tomto svazku, se také, dostanem do Vesmíru. A plamenomet bude taky. A další spousta věcí, které do dobrého sci-fi hororu patří. Smrt, střelba, napětí, oheň, dokonce i láska se vešla. Tohle byl zatím druhý perfektní příběh v této sbírce. A ocenil jsem i ty narážky na Vetřelce.

Citát: Neexplodoval, prostě se jen . . . velmi dramaticky roztekl.


kure91
04.01.2022 4 z 5

Příběh to byl pěkný, konec asi tak trošku více očekávaný, povídka se pěkně četla a dobře odsýpala. Jen tu jednu hvězdičku musím snížit kvůli atmosféře, nějak mě nedokázala vtáhnout, byť všechny ingredience tam byly. Když to porovnám s mou milovanou antologií Ve stínu apokalypsy, kde byla Noc na Japetu, škoda, že tady se autorce nepovedlo tu tísnivost a děsivost opuštěné základny napodobit.

Maud22
28.09.2021 5 z 5

Hezká lovestory odehrávající se v nebezpečném prostředí vesmírného (hlavně entomologického) výzkumu. Nechybí erotické jiskření, chlapská sázka (oč asi...) a bující mimozemské organismy. Jsou tam motýlci (leč ne ti Hetešovi). :-) Vypadá to, že mise nedopadne dobře, ale naděje umírá poslední.