Sesterská láska

Povídka od: Míla Linc (pseudonym)
Z knihy: Žoldnéři fantasie: Na stopě zločinu


Kryštof, nový pán Podletoku přijíždí na své panství na hranicích Černého hvozdu. Bažinatá krajina je sužována čarodějnicí, která unáší děti a rozsévá po okolí uřezané lidské uši.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (3)

Přidat komentář

Skallarix
20.08.2022 4 z 5

Velmi dobré. Čtivé, nepřehnané, hlavní postava není přehnaně heroistická, ani není žádným ideálem rytíře. Zajímavý krátký příběh ze světa M. Lince, do kterého se chci v brzké době pustit. Navíc, název povídky velmi trefný.

JackieDecker
07.08.2020 5 z 5

Na této povídce je znát, že není psaná úplným amatérem. Protože jsem si jméno autora přečetla až po jejím dočtení, nevyrušovalo mne ze čtenářského zážitku, ale zpětně musím říct, že to na povídce bylo znát. Povídka je kompaktní, příběh vyvážený, konec neukončený přesně tím způsobem, že víme vše, co jsme vědět chtěli a přece se můžeme rozhodnout sami, jak se Kryštof nakonec zachoval. Hlavní postava nebyla nudná, ani netrpěla neduhy neuvěřitelnosti. Příběh byl čtivý. Jednoznačně že sborníku nejlépe řemeslně zvládnutý. Takže objektivně musím dát 5 hvězdiček. Mrzí mne jen to, že ve výsledku to není nic, na co bych dlouho vzpomínala. Povídka neměla žádnou přidanou hodnotu, která by mě jako ve čtenáři zanechala nezapomenutelný dojem. Ale dat ji jen 4 hvězdičky by znamenalo muset snížit hodnocení všem ostatním ve sborníku.


cori
21.11.2018 3 z 5

Další mozaika ze světa Černého hvozdu přináší pátrání po čarodějnici a hledání sebe sama.