Šarlatová citadela

Povídka od: Timothy Truman
Z knihy: Kolosální Conan, král aquilonský


Scénář: Timothy Truman
Kresba: Tomás Giorello
Barvy: José Villarrubia
Obálky: Darick Robertson a Dave Stewart

Písař Pramis se setkává s králem Conanem, který mu vypráví své dobrodružné válečné výpravy. Přeci jenom, kronika jeho života má své mezery. Dozvíme se, jak to tenkrát dopadlo, když se Conan utkal s Kotským králem, a posléze i s čarodějem Tsotou, jenž měl Šarlatovou citadelu před branami města Choršemiš.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
02.08.2023 5 z 5

U Croma!
Sundejte mi
ty řetězy
a já pokryji podlahu
vašimi mozky!

Jak jinak začít komentář než kresbou. Ta je nádherná, temně matná s výkřiky barevných spekter jako je oblečení nebo všudypřítomná krev. Tomás Giorello to pěkně nakreslil a José Villarrubia s přehledem vybarvil. A navíc, jako bonus jsou zde nádherné úvodní obálky. Jsou drsné a hrubé, jako Conanův pohled.

Citát: Vy jste dědili a nemuseli hnout prstem . . . já dobýval!

No a co se týče scénáře, tady jsem trochu váhal. Považte, u Croma, jak mám být v napětí a bát se o život krále, když to on sám příběh svému písaři vypráví. Ano, je jasné, že všechny ty pokory, prohry a mučení přežil, když o tom povídá . . . Tak že bez napětí jsem sledoval cestu krále k Šarlatový citadele a všechny ty netvory, které tam potkal. Přidal jsem hvězdu navíc za mimozemskou rostlinu. Ano, čtete správně . . . mimozemská.

Citát: Proč bych měl vzpomínat na minulost, když raději přemýšlím o tom, co mě teprve čeká?