Kolosální Conan, král aquilonský

Kolosální Conan, král aquilonský https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464021/bmid_kolosalni-conan-kral-aquilonsky-RKC-464021.jpg 5 17 7

Kolosální Conan série

< 3. díl >

Třetí kolosální svazek příběhů známého barbara, které v České republice dosud nevyšly. Poté, co Conan dosedne na trůn jako aquilonský král, musí čelit novým hrozbám, jež přicházejí nejen z jiných říší, ale rodí se i uvnitř jeho vlastního paláce. Kolosální kniha obsahuje adaptace Howardových povídek „Šarlatová citadela“, „Meč s fénixem“ a také dvanáctidílné zpracování Howardova jediného románu Hodina draka. A to vše pod dohledem Conan Properties, společnosti spravující odkaz R. E. Howarda. Svazek obsahuje: - sešity: Conan, král aquilonský: Šarlatová citadela 1-4 Conan, král aquilonský: Meč s fénixem 1-4 Conan, král aquilonský: Hodina draka 1-6 Conan, král aquilonský: Dobyvatel 1-6 Conan, král aquilonský: Vlci za hranicí 1-4 Conan z Cimerie: Žal spanilé Akivaši - 688 barevných stran - galerii bonusů - unikátní obálku od Franka Frazetty - unikátní číslo výtisku - speciální stranu se jmény všech kupujících Vazba: - vázaná s matným potahem - zlatoražba na titulu a hřbetě - kapitálek - stužka... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Colossal King Conan , 2018


více info...

Přidat komentář

Terva
02.08.2023 5 z 5

Nepopírám
žádného BOHA,
ale také nestrpím,
aby někdo popíral toho MÉHO.
(Meč s fénixem)

Byly časy, kde jsem měl Conana doslova plný zuby. Třetí kolosální knihu Král Aquilonský jsem si sice koupil, ale dlouho zůstala zabalená v mé knihovně. Teprve po letech a také po přečtení čtvrté kolosální knihy o pirátech, jsem se rozhodl rozbalit i tuto knihu. Přeci jenom už nadešel čas si to celé Conanovo dobrodružství prozkoumat. Po rozbalení opět došlo k očuchání a letmému prolistování. Kresba vypadá úchvatně. Jenže moc nejásám, protože hned v úvodu jsem si přečetl, že na díle se podílelo osmnáct tvůrců. Tak že opatrně se usazuji na svém trůnu z koženého materiálu a pouštím se do prvního příběhu v této knize.

Malá ochutnávka:
Vězte, že když temné vody oceánu pohltily Atlantidu i s pýchou jejich bělostných měst a do úsvitu synů Árijových bylo ještě daleko, vzešel věk nepředstavitelných divů, kdy byl svět poset tolika skvostnými říšemi, jako je posázen blankytný háv nebes hvězdami . . . Leč nejpyšnějším královstvím onoho světa byla Aquilonie, hrdě vévodící tomuto dávnému Západu. A právě zde se zjevil Conan černovlasý Cimeřan, podmračený, s mečem v ruce, zloděj, drancíř a zabiják, jenž poznal hluboký zármutek i bezuzné veselí a který neváhal svýma bosýma nohama v prostých sandálech rozdrtit i ty nejmocnější trůny světa.
(Nemedijské kroniky Robert E. Howard)

Najdeme zde celkově šest příběhů. Komentáře k těmto povídkám jsem zapsal do sekce Části díla u této knihy a nebo na konci komentáře klikněte na odkaz. Jinak, co by to bylo u Croma, za Conana bez příšer. Několik jich najdeme hned v prvním příběhu nazvaném Šarlatová citadela. Například obrovský had Sata (známe z filmu) je opravdu strašidelný a nebezpečně jedovatý. Conan se s ním střetne za podivných podmínek. A navíc narazí na rostlinu z kosmu. Ano, i sem zavítali mimozemšťané.

Citát: Její sémě zabloudilo na tento svět z temného kosmu . . . (Šarlatová citadela)

Co se týče vyprávění samotného Conana, je věrohodné, ale možná by čtenář měl i trochu pochybovat. Věřte, že Conan při tomto vyprávění vypil až moc vína. Vlastně pije až do dnes. Tak že, věříme starému alkoholikovi? Ano, věříme! Jeho příběhy jsem si užíval a vůbec nepodlehl jeho vinnému dechu. Při zabíjení jednomu zatraceně vyprahne. Neodolal jsem a také se napil. Avšak já piji jen pivo. Víno nechám králům. Avšak i při tom všem pití jsou vidět divné věci. Zombie, upíři, krásné ženy, podivná zvířata a ze všeho nejvíc hadi. Had se vyskytuje v každém příběhu. Ať už je to had boha Seti nebo nějakého čaroděje, je setkání s ním vždy nebezpečné. Tak že o napětí není nouze.

Citát: Bůh Crom dal mému lidu jen jediné přikázání člověk je pánem vlastního osudu. (Hodina draka)

Na konci tohoto kompendia najdete ještě jednu šestou a zároveň poslední povídku. Je tak trochu nedokončená a velmi smutná. A zároveň je to také jediná povídka u které se změnil tvůrce- Jedná se o Paula Lee, který dělal u této povídky kresbu. Podstatné informace píšu u komentáře k této povídce. A na úplném konci najdete Galerii skicářů a alternativních obálek. Na můj vkus je Skicář moc bledý a šedivý. Ale jinak paráda. U Croma!

https://www.databazeknih.cz/povidky-z-knihy/kolosalni-conan-kolosalni-conan-kral-aquilonsky-464021

Citát: Já jsem Akaviša, žena, která nikdy nezemřela. (Žal spanilé Akivaši)

Fuckenbrau
29.01.2022 5 z 5

Ze všech Conanových kolosálek mě tahle bavila asi nejvíc. Jak po scénaristické stránce, tak i kresba byla parádní.

Kdo nepořídil, udělal chybu a teď zaplatí majlant!


Milonak
01.08.2021 5 z 5

Prozatím nejlepší ze 3 Kolosálních Conanů. Obsahuje mé oblíbené povídky a zejména celou knihu Hodina draka, která je i nejlepší z celé knihy. Jediným drobným zklamáním je povídka Vlci za hranicí, která se ne moc přesně držela knižní předlohy a bohužel jí to trochu ublížilo. V součtu - pořádný a skvělý "macek", skvělá kresba, pro fanoušky komiksového Conana v podstatě povinnost.

david.zeman
11.07.2021 5 z 5

Vynikající.

trudoš
30.06.2021 5 z 5

Třetí svazek Kolosálního Conana to u mě neměl jednoduché – v první řadě mi už trochu vadí adaptace původních povídek, protože jich začíná být na trhu víc než dost a zároveň si myslím, že černovlasý Cimmeřan nabízí dostatek prostoru pro nové a originální příhody. Timothy Truman se navíc pustil do těch pro mě nejméně atraktivních textů, jako jsou Šarlatová citadela, Meč s fénixem či Hodina draka, balancujících na hraně průměru už v době svého vzniku.
Ale světe, div se, nakonec jsem z knihy naprosto nadšen. Scénář otrocky nekopíruje předlohu a poměrně citlivým způsobem vylepšuje děj tak, aby se dokola neopakovaly stejné motivy, jež by obzvlášť v kompletu bily do očí. Tomás Giorello pak fantasticky vykresluje exotické kraje, hrůzostrašná monstra a syrovost krvavých střetů. Poprvé v životě mi vůbec nevadilo zobrazení stárnoucího Conana, který bilancuje minulost a chmurně vzhlíží k budoucnosti. Takhle má vypadat stárnoucí legenda a jsem přesvědčen, že i její literární otec by z ní měl radost.

Hammerfoll
24.06.2021 5 z 5

Tak to byla jízda, vyplatilo se to do poslední koruny. Úžasný koncept, teď jenom lituji, že jsem si nepořídil předchozí díly.

KAREL6725
17.06.2021

Za mě nejhezčí kolosák. Hodina draka je fantastická. A Vlci za hranicí boží. Comics centrum odvedlo perfektní práci. Tohle se musí vidět a číst. Doufám , že ještě nějaký Kolosák vyjde. Plný počet Cimmerských hvězd.

Štítky knihy

Conan

Část díla

všech 6 částí díla

Autorovy další knížky

Timothy Truman
americká, 1956
2015  94%Kolosální Conan
2019  94%Kolosální Conan z Cimerie
2014  86%Star Wars omnibus: Zjevná hrozba
2014  87%Star Wars omnibus: Vyslanci a zabijáci
2021  98%Kolosální Conan, král aquilonský

Kniha Kolosální Conan, král aquilonský je v

Přečtených22x
Doporučených4x
Knihotéce41x
Chystám se číst7x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x