Sabotáž 2

Povídka od: Robert Liefeld
Z knihy: Mutantský faktor


X-Force #4 – Sabotage Part 2
Scénář: Rob Liefeld Kresba: Rob Liefeld

Mutantští teroristé Black Tom Cassidy a Juggernaut vyhodili do povětří střechu jedné ze dvou věží Světového Obchodního Centra. Black Tom se během výbuchu někam ztratil. Mutantští rebelové z řad X-Force bojují dole na ulici o život proti Juggernautovi. Zlikvidovat ho jim pomáhá dobrý soused Spider-Man.

Originální název:

X-Force #4 – Sabotage Part 2


Rok vydání originálu: 1991

Komentáře (2)

Přidat komentář

Ivan Kučera
01.01.2021 2 z 5

Hrozne nudné dokončenie "prvej" Sabotáže. Odratúval som stránky do konca a keď k tomu konečne nadišlo, bol som rád a vydýchol som si.

Terva
09.05.2020 2 z 5

Všichni se připoutejte a sklapněte.
My z boje odešli, on zdrhnul.
Zůstaneme u toho.
Teď mě nechte si užít,
jak šlápnu na plyn!

X-Force #4 Sabotáž 2 je dokončení příběhu z čísla Spider-Man #16 Sabotáž 1 a je napsáno jiným umělcem. Protože se jedná o příběh ze série X-Force do kterých Spider-Man jen na chvilku zahostoval. Tímto umělcem je Rob Liefeld. Dokonce, světe div se, si to sám i nakreslil. Bohužel po grafické stránce je to otřes. Tohle se mi vizuálně vůbec nelíbilo. A vlastně nebýt to pokračování příběhu Sabotáž 1, asi bych to ani nečetl.

Malá ochutnávka:
Na vrcholu nyní zdevastované věže Světového Obchodního Centra sehrávají svou roli lovec a kořist. Vůdce X-Force Cable a Black Tom Cassidy. Boom Boom a Cannonball zatím pomáhají těm, kdo přežili explozi.

Po scénáristický práci je to akční bitka několika hrdinů a dvou grázlů. Jenže je to nepřehledné a svým způsobem i nedokončené. No, z toho lepšího pohledu to má vlastně úplně pitomou pointu. První Sabotáž byla o hvězdu lepší, ale tomuto dávám je dvě. Příběh mě nebavil a usínal jsem u něho. Naštěstí mě při životě udržovala skupina Marcyful Fate a jejich album The Beginning z roku 1987

Citát: Máš dvě možnosti... vzdej se a zemři, nebo tě uštvu a zabiju.