Sabotáž 1

Povídka od: Todd McFarlane
Z knihy: Mutantský faktor


Spider-Man #16 - Sabotage - Part 1
Scénář: Todd McFarlane Kresba: Todd McFarlane

Cable, vůdce mutantské skupiny X-Force se zapletl do bitvy s Black Tomem Cassidym na vrcholu jedné z věží Světového Obchodního Centra. Ani jeden z nich nechtěl ustoupit.
Peter Parker známý též jako Spider-Man se zrovna vesele houpal kolem a měl namířeno k redakci Daily Bugle.
Black Tom odpálil bombu.......
V ulicích vládne chaos a Juggernaut.

Originální název:

Sabotage - Part 1


Rok vydání originálu: 1991

Komentáře (2)

Přidat komentář

Ivan Kučera
01.01.2021 2 z 5

Todd McFarlane ma v spojení so Spajdym baví (Utrpení), ale toto bolo vážne dosť zlé. Mizerná akcia s dvojnásobne mizernými členmi X-Force.

Terva
09.05.2020 3 z 5

Halo? X-lidi!
Kolikrát vám budu ještě opakovat,
že Juggernauta nejde zastavit,
jenom zpomalit:
Doslova!

Todd McFarlane je další z těch umělců, co si příběh sám napíše a pak si ho i nakreslí. Je vidět, že v těchto dávných dobách to bylo celkem v módě. Píše se rok 1991.V dnešní době se na komiksu podílí spousta umělců a je těžké určit, který z nich má podíl v úspěchu nebo neúspěchu. Navíc tyto dva sešity jsou kresleny horizontálně. Musíte si knihu přetočit a listovat v ní jako ve stolním kalendáři. Je to sice jistá změna, ale moc mě neoslovila. Při čtení jsem poslouchal Mercyful Fate „Don't Break The Oath“ album z roku 1984

Malá ochutnávka:
Vzhledem k velikosti svého úkolu si tihle mladí mutanti vedou dost dobře. Ne, že by Juggernauta zastavili... nebo že by X-Force vítězila... Ne. Působivé je to, že ani přes schopnosti, jakými se ohánějí (A ty sami blednou pod obrovským kolosem) ještě nikdo nepřišel o život. Na zlomek vteřiny dokonce začali jednat jako tým.

Obsahově jsme zde vrženi do již rozjetého příběhu, který je však čtenáři zapovězen. Příběh totiž začíná v sešitech X-Force #2 a #3 Inu, ty tu nejsou k mání. Čtenář se tak musí do děje dostat po svém a mnohé je mu neznámo. Hlavní linie příběhu je však známá. Sabotáž je příběh v příběhu. Je to dost akční a hodně devastující příběh. Na můj vkus je tam však moc postav a čtenář tak neví, komu fandit a kdo z nich je ten nejlepší. Dokončení tohoto příběhu najdete v sešitě X-Force #4 Sabotáž 2

Citát: Vy jste blbější než telata na porážce.