S velkou mocí...

Povídka od: Roger Stern , Tom DeFalco
Z knihy: V kůži vetřelce


Scénář: Tom DeFalco Kresba: Rick Leonardi Barvy: Christie Scheeleová

Hobgoblinovo opancéřované auto je vyzvednuto ze dna řeky Hudson. Událost, kterou Spider-Man přežil. Spider-Man nevěří, že je Hobgoblin po smrti a tak na auto připevní sledovací zařízení a doufá, že ho najde. Jenže se objeví úplně někdo jiný.....

Originální název:

Amazing Spider-Man #254


Rok vydání originálu: 1984

Komentáře (2)

Přidat komentář

Ivan Kučera
27.03.2021

Mátoha (Hobgoblin) je mŕtvy (?) a z rieky policajti konečne vyťahujú jeho obrnené auto. To všetko nenápadne z diaľky sleduje podozrievavý Spajďák. Lenže o auto je počas prevozu New Yorkom eminentný záujem. Aká hra sa okolo auta (a starého dobrého Spider-Mana) rozohráva? Kto je na čej strane, o čo mu ide, aké má motivácie a je hlavným bossom on, alebo len jedným z (dobre platených... ale kým?) vykonávateľov? Do akcie sa zapája aj môj obľúbený, ale vo všeobecnosti akosi čudne ignorovaný Lampiónový Jack. Príbeh u nás vyšiel už dvakrát: prvý raz v 90. rokoch v semic-slovarťáckom Záhadnom Spider-Manovi a v roku 2020 v KVS: V kůži vetřelce.

Terva
03.08.2020 4 z 5

Konečně nějaké pořádné pokračování. Už mě z toho neustálého opakování hrabalo. Po incidentu z Hobgoblinem, kdy jeho opancéřované auto spadne i se Spider-Manem do řeky se konečně město rozhodlo, že auto vytáhne. A tady to začíná. Spider-Man tu dost hláškuje, akce je také větší, vše je dobrodružnější, než předešlé příběhy. Objevuje se i novější, neopotřebovaný protivník.

Malá ochutnávka:
Kdysi jsem si myslel, že ti na tvé tetě opravdu záleží, Petře. Možná jsem se mýlil. Možná jsem tvé skutečné já nikdy neznal.