S ďáblem nejsou žerty

Povídka od: Mike Mignola , John Arcudi
Z knihy: S ďáblem nejsou žerty a další příběhy


Jaro 1985

Abe „Abraham“ Sapien má rád knihy Van Laera, který píše o démonologii. Po padesáti letech od spisovatelova „úmrtí“ má Abe šanci zjistit, jak k jeho smrti došlo.

Scénář: Mike Mignola a John Arcudi Kresba: James Harren

Originální název:

Abe Sapien: The Devil Does Not Jest


Rok vydání originálu: 2011

Komentáře (3)

Přidat komentář

Ivan Kučera
21.03.2022 4 z 5

Ďalší príbeh, od ktorého nikto (v čele s Abeom) nič nečaká a napokon sa to nečakane (?) zvrhne v peklo. Útroby starého domu ukrývajú nejedno príšerné tajomstvo súvisiace s Abeovým obľúbeným spisovateľom. Cameo tu má istý... pán... veď vy asi viete ktorý.

Kate18
10.09.2020 4 z 5

Abe má rád knihy Van Laera a Sam mu přivede hosta, Vana Laera osobně! Tedy, alespoň jeho vnuka, který chce od Abea pomoci s hledáním dědečka, který zmizel před padesáti lety. Abe se případu ujme a jedou spolu do domu strýce Van Laera. A překvapení je čeká hned za dveřmi.


Terva
21.02.2020 5 z 5

Jenom
v Maine
mohou pojmenovat
letiště
po sobovi.

Jo, s touto povídkou jsem velmi spokojen. Tady je vidět, že když se chce, tak to jde. Povídka má napětí, smrt, krev a je strašidelná. Díky asistenci Hellboye se dokonce i zasmějete. Však to znáte, ty Hellboyovo hlášky jsou všude a věčně. Však už mi dlouho chybělo to jeho...a do hajzlu!

Malá ochutnávka:
Víte, když jste volal, zmínil jste se, že nejde o oficiální případ vašeho úřadu. Tak proč máte zbraň?
...Dal jsem na radu kolegy, který mě vycvičil. Vždycky říkával: Vem si příklad ze skautů, Abe. A buď vždy připraven.

Kresba je opět výborná. Tuto má na svědomí James Harren. Dílo se dost podobá kresbě mistra Mike Mignoli, ale je tak trochu lepší. Tohle je nejlepší povídka v tomto slabém svazku. Opravdu jsem si jí užíval. A když se dostanete k pointě, určitě vás to rozesměje. No, neříkal jsem to?

Citát: Proč jsem vlastně chtěl vybudovat most mezi Peklem a Zemí?