Propouštíme vás

Povídka od: Joe Hill (pseudonym)
Z knihy: Na plný plyn


Pasažéři letadla se dozví, že tragické události, která by mohla mít globální následky. Ale oni jsou v situaci, kdy nemohou ovlivnit, co se kolem nich děje...

Originální název:

You Are Released


Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (4)

Přidat komentář

knihyKeMne
02.11.2021 4 z 5

Povídka sleduje nitro i vztahy několika pasažérů letadla tváří v tvář katastrofickým událostem a nejisté budoucnosti. Asi by mě zajímalo pokračování, takhle to zůstalo jen takové nakousnuté.

Terva
01.01.2021 4 z 5

Vždycky říkám,
že než odejdu z tohoto světa,
chci si ještě
na smrtelné posteli
dát studenou Coca-Colu.

Příběh spíše o povídání a nevědomosti. Chtěl jsem tomu dát jen tři hvězdy, ale pak jsem si řekl, že když jsem letěl letadlem jen jednou, nemám vůbec představu, co by museli prožít pasažéři v podobné situaci. Jen mě trochu mrzel ten až moc „podivný“ konec. Podivný je v uvozovkách, abych neprozradil pointu. No, rozhodně jsem pointu čekal úplně jinou.

Malá ochutnávka:
Manželka mi zavolala, jestli bych nemohl zkrátit služební cestu. Je zamilovaná do chlapa, se kterým se seznámila na Facebooku, a chce abych pohlídal dítě, aby za ním mohla jet do Toronta.

Citát: Je vidět, že jste na dálkových trasách nová. Nikdy nevíte, kam vás pošlou, takže je vždycky dobré zabalit si plavky a rukavice.


het2
11.11.2020 5 z 5

Určitě jedno z nejcivilnějších podání konce světa. Pěkně napsané postavy a přeze všechnu tu hrůzu, co se odehraje mimo záběr, ve finále nečekaně lidské. Tohle já můžu. 4,5*

Lenka.Vílka
06.10.2020 4 z 5

Je celkem paradox, že sbírku uzavírá povídka stejného typu jako jí otevírala. Čili, je to dobře napsané, ale tématicky pro mě ne. Asi je to tím, že jsem nikdy neletěla letadlem (ale taky je pravda, že jsem ještě nikoho ani neumlátila lopatou, takže je to takové...nejisté tvrzení :D ...)