Přichází... puma!

Povídka od: Roger Stern , Tom DeFalco
Z knihy: V kůži vetřelce


Scénář: Tom DeFalco Kresba: Ron Frenz Barvy: Christie Scheeleová

Spider-Man a Black Cat likvidují sklady, které vlastní Rose. Navíc Spider-Manův nový, černý, mimozemský oblek má tajemství, které zatím nikdo nezná........ Rose povolává muže zvaného Puma, aby zabil Spider-Mana.,

Originální název:

Stalked by Puma!


Rok vydání originálu: 1984

Komentáře (2)

Přidat komentář

Ivan Kučera
27.03.2021 4 z 5

A na scénu prichádza (či skôr priskáče) mexický Black Panther alias Puma! Zatiaľ je to len úvod do témy, naplno jeho súboj so Spajďákom prepukol až v nasledujúcom príbehu Střezte se spárů Pumy! Je to taká superhrdinská klasika - prečo by proti sebe mali na život a na smrť bojovať v podstate dve kladné postavy? No, niečo sa už vymyslí a je v podstate jedno, čo. Hlavné je, že dôjde k spektakulárnej bitke. V tomto prípade je to každopádne neznalosť (Puma a Sieťomil sa tu stretávajú historicky prvý raz) a jednak to, že si Pumove služby objedná mafián Ruža, ktorému Spajdy v minulosti škaredo prekazil viacero finančne výnosných kšeftov. Príbeh u nás vyšiel už dvakrát: prvý raz v 90. rokoch v semic-slovarťáckom Záhadnom Spider-Manovi a v roku 2020 v KVS: V kůži vetřelce.

Terva
03.08.2020 4 z 5

Je tak rychlý!
Tak mrštný!
Takhle se nikdo
nemůže pohybovat!
Drž se zpátky!

V příběhu se konečně objevuje Felicie Hardyová, která si raději nechává říkat Black Cat. V předcházejících příbězích měla spíš taková malá camea, asi jako Stan Lee v Marvelovských filmech. Tady už je ji více vidět a touží po akci.

Malá ochutnávka:
Ahoj! Nerad vám narušuji tuhle malou slezinu, ale chtěl bych vám pitomečkům připomenout, že v tomhle městě je nezákonné obchodovat s kradeným zbožím.

Ovšem základem příběhu je muž zvaný Puma. Spider-Man by se ho měl obávat, ale ještě o něm ani neví. Navíc je tu ten problém s tím, že Spider-Man se cítí stále unavený. Netuší totiž, co jeho nový, černý, mimozemský, oblek provádí po nocích. Myslím, že to bude zajímavé rozuzlení. Pro pestrost a akci za čtyři.