Příběh druhý

Povídka od: Jan Hlávka , Jana Vybíralová
Z knihy: Dračice


Království přišlo přirozenou cestou o svého vůdce. Kelemova sestra Tiamat se stává hlavou království. Je na ní sice spáchán atentát, ale jed vdechne úplně jiná postava. Kelem se vydává na cestu, hledat Pramen mládí, aby vyléčil člena své rodiny.

Rok vydání originálu: 2010

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
05.01.2018 4 z 5

Tady se mi líbí, že Kelem po pěti letech je dokonce schopen milovat svou ženu a že mu to zpočátku moc nešlo, ale nikdo není dokonalý. Naštěstí je tu cesta lehce zkrácena a nemusíme tak dlouho cestovat. Hlavní hrdinové pana Hlávky nejsou blbci a k cestování používaj portály. Pravda, ne vždy se dají použít a tak přijdou na řadu sáně, stany a celé vybavení pro přežití, které musí tahat s sebou.
Čtenář však není nucen číst dlouhé pasáže o tom, jak jdou a jdou a jdou.......nee, tady to funguje jinak. Což je obrovské plus pro tvůrce tohoto dvoj příběhu.
Tahle povídka se mi zdála trochu horší, ne moc, ale přeci. Asi to bude tím, že už jsem měl hlavní postavy přečtené a jejich nové činy mě zas tak nepřekvapují. Možná, kdybych si přečetl nejdříve Příběh druhý, měl bych jiný názor, ale co bych pak zase říkal o příběhu Prvním? No je to zapeklité.

Malá ochutnávka:
Co jí dát jméno Erynika?
To tedy rozhodně ne!
Proč? Královna Erynika byla jednou z největších vládkyní Druhého věku.
Nechala nabodnout na kůl tři sta tisíc lidí!
Každý máme nějaké záliby, drahý.......