Poslední střelec

Povídka od: Brian Azzarello
Z knihy: Pavučina


Spider-man: Pavučina #14

Scénář: Brian Azzarello a Scott Levy Kresba: Guiseppe Camuncoli

Příběh Hogana „Drtičky“. Wrestler, který přišel o práci, ale nevzdal to. Bohužel se mu to zas tak moc nepovedlo.

Komentáře (2)

Přidat komentář

Ivan Kučera
05.01.2021 3 z 5

Takto. Na tejto komiksovej "poviedke" je skvelé, ako nečakane zapadá do Spajďákovho univerza. Teda, nečakane... Logicky, keďže príbeh vychádza v spider-manovskom komplete, čakáte, že sa objaví Spajdy. Ale na to pozabudnete, lebo scenárista sa tak mocne sústredí na hlavnú postavu (ktorou fakt nie je Peter Parker), až sa prestanete sústrediť. A napokon nasleduje posledný panel, ktorý krásne zapadá do Sieťomilovho sveta, ale je to možno prvý raz v živote, čo z výskytu Spider-Mana nebudete mať radosť, pretože viete, ako to dopadne a uvedomujete si, že to bude mať veľmi škaredé dôsledky. Mimochodom, schválne som si nalistoval semic-slovarťáckeho Záhadného Spider-Mana č. 1 (ktorý u nás vyšiel v roku 1991) a skutočne sa ten wrestler volal Drvička Hogan.

Terva
17.05.2020 2 z 5

Odměna
deset tisíc dolarů
komukoliv,
kdo se mnou tři minuty
vydrží v ringu.

Bezduchý jednoduchý příběh z Wrestlingové arény. A upřímně, já tenhle cirkus pro diváky nemám rád. Hlavně jsem nikdy nechápal sázení na účastníky klání. Obsahově to je nejhorší sešit v tomto svazku. Za to, že nám to odhaluje jistou část Spider-Manova života a jednoduchou až předvídatelnou pountu dávám dvě hvězdy.

Malá ochutnávka:
Jsem wrestler a zápasit fakt umím. Vím, že můj styl nevypadá tak stylově jako u některých jiných kluků, ale to mi nevadí, protože já je umím porazit. Zlomit koleno nebo žebro, tahat ho za ruku, dokud ji nemá tolik znecitlivělou, že ani necítí, jak s ní plácá o zem, když se vzdává.. To je moje práce. Ubližuju lidem.

Kresba Guiseppe Camuncoli není zas tak špatná. Myslím si, že kdyby dostal lepší námět a ne Wrestling, mohlo by z toho být lepší dílo. Spolu ze scénářem to je však je průměrná malba, která moc neoslní. Další příběh jen na dvě hvězdy. Nějak to jde z kopce.

Citát: Chtějí si jenom urvat kus tvé slávy.