Pavučina

Pavučina https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432049/mid_pavucina-fSb-432049.jpg 4 30 9

Nejzajímavější scénáristé a kreslíři se zamotali do Spider-Manovy pavučiny, aby s ním vyprávěli neuvěřitelné příběhy! Objevte hrůzostrašné tajemství Tisíce, poseďte v baru s odpornými newyorskými padouchy, seznamte se s novým nečekaným nepřítelem a mnoho dalšího. Toto je sbírka pavoučích příběhů jako žádná jiná! Obsahuje příběhy: Tisíc (The Thousand) Double Shots The Last Shoot The Collaborator Obsahuje sešity série Spider-Man's Tangled Web #1-3, #13-15... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Spider-Man's Tangled Web


více info...

Přidat komentář

Luigi1
12.05.2023 4 z 5

Konečně jsem si počet

mirec88
01.03.2023 5 z 5

Som rád, že konečne môžem s čistým svedomím niektorému komiksu z Komiksového výberu Spider-man dať plnú paľbu. A čo je zaujímavé, v polovici komiksu sa takmer vôbec nevyskytuje! Tak k jednotlivým príbehom.

Trojdielny príbeh s Tisíc bola vynikajúca hororová jazda, kde niektoré výjavy ma možno budú mátať aj v snoch. Hlavne tie vykrútenia hlavy a iných častí tela. To bolo hnusné, brutálne.

Ďalej príbeh ako superzloduchovia sedia v bare a spomínajú na to ako sa stretli so Spideym a ako im nakopal "prdel" bol veľmi zábavný a vtipný, ale s mrazivým koncom na zamyslenie.

Najviac sa mi páčil príbeh s Drtičkou Hoganom, kde sme videli hlboký ľudský aspekt tejto postavy a fakt mi ho bolo ľúto.

A posledný príbeh tam čokoľvek by som vyzradil, bol by spoiler, ale moje pocity boli taktiež pozitívne.

Proste vynikajúci, dokonalý komiks. Odporúčam.


Delphín
02.05.2021 4 z 5

Při sehnání tohoto komiksu jsem se dost bál, protože lidi na něj často prskají. A po přečtení nějak nechápu proč. Už z principu si rozhodně zaslouží své místo v tomto kompletu. Marvel na počátku 21. století vzal známé scénáristy a kreslíře a dal jim na hraní Spider-Manův svět. Dle mého to dopadlo dost dobře. Více prostoru dostaly (většinou) méně využívané postavy, Spidey zde nefiguruje jako hlavní postava v příbězích, což je příjemná změna.
Paradoxně příběh ,,Tisíc" je ze všech nejslabší. Dialogy drhly a samotný název záporáka je prostě divný, i když psán je opravdu moc dobře. Ty sálající emoce z něj. Ta frustrace a šílenství ze světa, to vše an vás dýchá panel co panel.
Druhý příběh je opravdu jednoduchý ale skvěle a vtipně zpracovaný s kvalitním závěrem.
Třetí příběh si získal mé srdce bezesporu nejvíce. Příběh o víře, věrnosti a cti v jinak nečisté společnosti. Příběh je utnut v nejlepším možném momentě. A tak to má být, protože další dění je nám všem jasné. Klobouk dolů před scénáristou.
Poslední příběh v tomto komiksu doprovází trochu zmatená kresba, na kterou jsem si musel zvykat. Příběh je dost krátký ale relativně kvalitní, jen jsem si ho musel přečíst dvakrát, abych pochopil konec.
Celkový komiks hodnotím opravdu kladně, tento projekt se Marvelu opravdu povedl. Jsem rád, že nám tu takové příběhy vyšly!

Ivan Kučera
07.01.2021 4 z 5

Nalistoval som si semic-slovarťáckeho Záhadného Spider-Mana č. 1, ktorý u nás vyšiel v roku 1991 a wrestler, ktorého Peter Parker (ešte bez kostýmu) porazil, sa fakt volal Drvič Hogan. Komiks Pavučina vychádza zo skvelého nápadu vyrozprávať nám príbehy zo spider-manovského univerza orientované na vedľajšie postavy, pričom v nich samotný Spajďák ani nemusí vystupovať (!). Najlepší je najdlhší príbeh: Tisíc. Síce odporuje celkovej myšlienke (Spajdy je tu hlavnou postavou), ale inak super. Pripomínal mi hororovú mangu, akurát farebnú a "detsky" nakreslenú. Okrem parádneho scenára a beštiálnych výjavov oceňujem zábavný koncový (ne?)cliffhanger. Aj keď mi stále vŕta v hlave, že ak by bola kresba iná, tak by Tisíc dnes bola ešte oveľa väčšia legenda (a trochu mi nesedelo, že zo všetkých miest v New Yorku ho uväznil práve v jeho dome... a to polícia nevyšetrovala domovníkovu smrť? Ani kožu ponechanú v redakcii Daily Bugle? Ozaj?!). Následne sa atmosféra čiastočne upokojí návštevou baru, kam sa chodia opíjať (a sťažovať si) slávni, ale aj menej slávni, až prakticky úplne neznámi Spajdyho frustrovaní, zatrpknutí protivníci. Síce to vyzerá humorne (a v podstate to aj humorné je...), ale stále nám neprestáva vŕtať hlavou nepríjemná myšlienka, kto je vlastne tajomný muž v klobúku. Aj keď, musím priznať, že keď som sa nad tým zamyslel, behom pár sekúnd mi napadlo, že by to mohol byť... A nakoniec to aj on bol. Tým pádom sa z naoko neškodnej zábavy vykľulo niečo fest mrazivé. Príbeh s wrestlerom je trochu klišé nuda, ale čítanie vám spríjemňuje tešenie sa na to, ako to do seba nakoniec zaklapne v tom zmysle, prečo to tu vlastne je, keď s tým (ale naozaj?) Spajdy nijako nesúvisí. Asi najmenej ma bavil posledný príbeh so Stenolezovou fanúšičkou č. 1, ktorý je (až na pár divných okienok, ktoré na mňa pôsobili odfláknuto) nakreslený štýlom pripomínajúcim moju obľúbenú antibatmanovskú sériu Gotham Central, ale zhadzuje ho predvídateľný koniec (naopak, dosť to zachraňuje sympatická hrdinka). Mimochodom, v skutočnosti nejde o prvú „pavučinu“ v našich končinách; tou bolo Odstupné od Grega Ruckau z Crew 29 z roku 2011 (ďalšou je napr. Džentlmenská dohoda z KVS: Smrt a osud alebo Květiny pro Rhina z KVS: Hlad). Ak vás zaujíma téma Spidey a wrestling, siahnite aj po KVS: S velkou mocí..., ktorý sa venuje práve tejto Petrovej kariérnej etape.

Hwaelos
23.11.2020 4 z 5

Tohle mě hodně bavilo, ačkoli nejde o součást kánonu (možná právě proto). Zvláštní je, že Ennisův příspěvek, který zabírá polovinu svazku, je vlastně nejslabší částí. Povídka Tisíc je prostě průměrná vyprávěnka s hororovým twisty, kterou pohřbívá amatérsky působící McCreova kresba s bizarním koloringem. Ty čtyři hvězdy jsou hlavně za "The Last Shoot" od Azzarella (přirovnání ke zpomaleně sledované autonehodě je tu na místě - a povídka laděním hodně připomíná atmosféru filmu Wrestler) a především za "Double Shots" od Zimmermana a Seana Phillipse. Ron Zimmerman buduje atmosféru fakt chytře. Strašně by mě bavilo číst víc takto civilně pojatých příběhů, kde se padouši baví o svých prohrách a u toho komentují, která superhrdinka má hezčí zadek. Ostatně už kdysi jsem k jedné knížce o Spider-Manovi psal, že by mě víc bavilo číst o Peteru Parkerovi než o Spider-Manovi. Jenže autor nekončí jen u toho - a na konci příběhu odpálí bombu s rozuzlením, kdože je ten tajemný chlápek, který se ukrýval ve stínu krempy klobouku. Víc takových svazků!

Terva
17.05.2020 2 z 5

Vyřiďte mu,
že má padáka,
je vám to jasný? Ne! Oprava!
Vyřiďte mu, že je mrtvej!
(Tisíc)

Obsahuje komiksy Spider – Man: Pavučina #1 - #3 a #13 - #15

Další roztříštěnost ve svazku. Příběhy se Spider – Manem ve kterých ani nemusí být hlavní postavou. První příběh se jmenuje „Tisíc“ (#1 - #3) Nejhorší na tom je, že už zase (pokolikáté už?) prožíváme Spider-Manův život od začátku. Od prvního kousnutí, přes tetičku May až po jeho první rande. Jenže zde to není Mary Jane, ale někdo jiný. Ani nebudu jmenovat. Hororový nádech je k smíchu, kresba neoslňuje.

Citát: Blbě se hláškuje s pusou plnou krve, co? (Spider-man: Pavučina #13)

Další příběh ani není pořádně pojmenovaný. Prostě vyšel pod číselným označením Spider-Man: Pavučina #13. Příšerně nakreslený příběh a ani scénář není kdoví jak závratný. Vlastně je úplně jednoduchý. Pár padouchů si vypráví o setkání se Spider-Manem. Je to hodně slabé. Za pointu dvě hvězdy. Mohlo to být horší.

Citát: Jsem wrestler a zápasit fakt umím. (Spider-man: Pavučina #14)

Poslední střelec Spider-Mna: Pavučina #14 je příběh „Drtičky“ Hogana, prvního wrestlingového soupeře, jehož sílu vyzkoušel Spider-Man. Ano, tento příběh už znáte asi z deseti stran úhlu pohledu. Tohle je jen další bezduchý příběh. A je to jen další příběh, který hodnotím dvěmi hvězdami. Tohle se nedalo. Příběh, kde se vlastně Spider-Man vůbec neukáže.

Citát: Pitomci! Červi! Nikdo neuteče mému hněvu! (Spider-man: Pavučina #15)

Poslední příběh je už snad čtenářova noční můra. Slaboduchý děj a kresba – to se ani nedá popsat. Je strašná, nevýrazná matlanina, řekl bych já. Pravda, já bych to lépe nenakreslil, ale taky bych si to dobrovolně nekoupil. Nevýhoda těchto Komiksových výběrů je v tom, že vlastně kupujeme zajíce v pytli.

Citát: Chtějí si jenom urvat kus tvé slávy. (Spider-man: Pavučina #14)

Povídky v této knize jsem osamostatnil, přidal obsahy, malé ochutnávky, nějaký ten citát a hlavně jsem k nim napsal svůj názor. Komentáře ke všem povídkám v tomto svazku si můžete přečíst v kolonce „povídky“ u této knihy a nebo zde:

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

martinstefko
03.03.2020 3 z 5

Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 10: Pavučina" obsahuje celkem čtyři příběhy, na kterých je zajímavé, jak jsou každý jiný. První je by chtěl být hororový, druhý je jen konverzačkou, třetí je ze zápasnického prostředí a čtvrtý je osobní tragédií danou do souvislosti s teroristickým útokem. Každý tvůrce pojal příběh po svém, nikdo nebyl omezován tím, co Spider-Man je, dokonce ani nemuseli Spider-Mana do svého příběhu nějak víc zakomponovat. Vznikly tak zajímavé, uzavřené příběhy, které sice nikam neposouvají Spider-Manův svět, ale vlastně to ničemu nevadí, protože ty příběhy jsou samy o sobě dobré. Dobré, ne skvělé. Vždycky jim něco chybí, ať už třeba to, že nejdou ještě trochu dál, anebo třeba to, aby postavy ještě více rozpracovaly. A někdy ani kresba není nejlepší - Popeův komiks se mi prostě nelíbil. I tak ale mohou vzniknout dobré příběhy o spider-manovi bez Spider-Mana.

3DD!3
07.02.2020 5 z 5

Intro od Ennise s hororovými kořeny a sociálním přesahem o dětské šikaně nastaví laťku hodně vysoko (zamrzí jen divný coloring k McReově kresbě). Další povídky na Pavouka nahlíží z jiné strany. Ať jsou to chlapi v hospodě, nebo holčička se zlým tátou. Vrcholem je ovšem povídka o čestném Wreslerovi, který chce zachránit byznys a do klece mu naskočí mamlas v masce. Paráda.

hroubek
30.01.2020 4 z 5

Hned po otevření komiksu a lehkém prolistováním jsem si říkal, že tohle bude slušný guláš a moc jsem tomu nevěřil. Komiks má čtyři příběhy, ve kterých hlavní roli zastávají vedlejší postavy a Spidey je tu tak trochu do počtu. A pak jsem se začetl do prvního příběhu a byl jsem překvapivě spokojený. Pak přišly příběhy dva a tři, které jsou opravdu velmi povedené a mají skvělé pointy. Poslední příběh není špatný, jen je takový nijaký. Neříkám špatný, ale na předchozí příběhy se vůbec nechytá. Pavučina mě nečekaně překvapila a jsem spokojený.