Poslední bitva

Povídka od: Jiří W. Procházka
Z knihy: Capricorn 70


Vesmírní piráti vzdorují obrovské přesile císařského loďstvo a chrání poslední nezávislé planety.

Rok vydání originálu: 2015

Komentáře (5)

Přidat komentář

Terva
07.04.2023 5 z 5

To ať si, kurva,
Císař vytetuje na palici!
My neumíráme zbytečně!
My jsme totiž piráti!
My jsme SVOBODNÍ!

Megalomanské psaní u pana Procházky už asi znáte. Vemte si cokoliv, zvěčte to nekonečnem a vložte do toho příběh. Tak že námořní bitva probíhá snad celým univerzem. Cože, napsal vážně námořní bitva, vždyť to mám bejt space-opera!!! Nebojte, je. Jen pan spisovatel vzal Černou Perlu, respektive Černý kříž, kapitána Jacka Sparr...pardón Jacka Burroughse a celou tu flotilu hodil do vesmíru. Tam to promíchal třeba s Japonci a nechal je, ať se vymlátěj. Prostě poslední bitva, jak má být.

Citát: Všichni věděli, že té šílené přesile neodolají.

Adhara
08.04.2020 1 z 5

Týmto príbehom som sa prehrýzala najťažšie. Epická bitka pri hviezde Betelgeuze bola napísaná tak, že som prvú polovicu poviedky vôbec netušila, o čom je reč. Priveľa nových, autorom zavedených pojmov alebo nových súvislostí pre staré pojmy. Priveľa mimozemšťanov, funkcií, technológií, do ktorých sme vhupli rovnými nohami bez predstavovania. Zo štýlu písania – častokrát vety stojace osamotene v riadku – išla silná snaha o dramatickosť. Mňa však príbeh nechal pocitovo úplne chladnou.


cetriolo
25.10.2018 2 z 5

Tohle mě fakt nebavilo, absolutně nechápu na co mají vesmírné koráby plachty?!

perko
16.03.2018 3 z 5

Při čtení téhle povídky jsem si uvědomil, že military sci-fi není pro mě...

cori
10.06.2015 3 z 5

Variace na klasické námořní bitvy. Nějak jsem nepochopila, proč ve vesmíru létají plachetnice, klipry, brigantiny, fregaty apod.