Posedlý

Povídka od: John Arcudi , Mike Mignola
Z knihy: S ďáblem nejsou žerty a další příběhy


Fairfield, Connecticut, 1982

Osmého ledna letošního roku nahlásily policejní jednotky státu Vermont, že nedaleko města Hardin se propadli dva desetiletí chlapci při bruslení na zamrzlém rybníce pod led. Jednoho se podařilo zachránit, avšak druhý z nich byl na místě prohlášen za mrtvého. Abe „Abraham“ Sapien se vydává na místo události k prošetření výskytu ducha........

Scénář: Mike Mignola a John Arcudi Kresba: Patric Reynolds

Originální název:

Abe Sapien: The Haunted Boy


Rok vydání originálu: 2009

Komentáře (3)

Přidat komentář

Ivan Kučera
21.03.2022 3 z 5

Až ma prekvapilo, aké je to jednoduché a krátke. V podstate skôr povedal by som taký prológ do druhej Abienovej zbierky, než plnohodnotná komiksová "poviedka". Ale jasné, trochu preháňam. Páči sa mi, že Abeho nasadzujú na samé béčkarské prípady, ktoré nikoho nezaujímajú a zrazu nastane bod zlomu, všade samí démoni a každý bojuje o holý život. V tomto prípade je okrem toho super aj výprava domu pri jazere a realistické vyústene, ktoré ukazuje, že vo svete Mikea Mignoly sa nie vždy (a všetko) musí povinne končiť happyendom.

Kate18
10.09.2020 3 z 5

Krátký příběh, kdy jde Abe k rutinnímu případu. U rybníka, kde se utopil malý chlapec se zjevuje duch. Abe je rad, že se aspoň dostane do terénu, protože všechno je lepší než sedět a nic nedělat.


Terva
21.02.2020 3 z 5

Terénní
práce

probíhat
v terénu.

Taková duchařská jednohubka. Ani sám Abe nebyl moc nadšen tímto případem. Zdál se mu jednoduchý. Avšak ve své podstatě je to příběh povedený, strašidelný a s dobrou pointou. Tedy, záleží na tom, z jakého úhlu se na to díváte. Avšak je to jednoduchý příběh, kterých je ve světě tisíce. Tady se tvůrci ani nemuseli moc snažit.

Malá ochutnávka:
Asi by ze mě nebyl moc dobrý vyslýchající. Ale to je v pořádku. Terénní práce má probíhat v terénu. A pokud budou k mání nějaké informace, pak je spíš najdu na místě toho neštěstí. Pokud tedy vůbec existují. Jak hluboký je vlastně tenhle „rybník“?

Kresba je však velmi povedená. Abemu „Abrahamovi“ Sapienovi to zde sluší. Barvy jsou tmavší, avšak příjemné a do tohoto ponurého příběhu patří. Kreslíř Patrick Reynolds to umí a možná by mu slušel i nějaký ten delší a hlubší příběh. Zdá se mi, že jeho umění je zde totálně nevyužité a spíše zneužité. Ten člověk má na víc, než jen „nějakou“ duchařinu z rybníka.

Citát: I tak primitivní případ je lepší než sedět tady a nic nedělat.