Pohřbený slib

Povídka od: John Arcudi , Mike Mignola
Z knihy: S ďáblem nejsou žerty a další příběhy


Kdesi v Norském moři, srpen 1984

Abe „Abraham“ Sapinen pátrá po potopené ponorce, která ve svém nitru převážela Melchiorreův burgonet. O tuto přilbu je zájem, protože údajně dokáže léčit choré.

Scénář: Mike Mignola a John Arcudi Kresba: Peter Snejbjerg

Originální název:

Abe Sapien: The Abyssal Plain


Rok vydání originálu: 2011

Komentáře (3)

Přidat komentář

Ivan Kučera
21.03.2022 4 z 5

Výborná ukážka toho, aké všestranné sú Abeho príbehy (resp. tvorcovia tejto série). Nie vždy zákonite musí ísť o koniec sveta a zlo. V tejto komiksovej "poviedke" hrdinom vlastne de facto nič nehrozí, hoci sa okolo nich dejú šialené veci (ale čo je šialené vo svete Abeho, dvojnásobne Mikea Mignolu?). Smutný príbeh, ale zároveň plný nehy a, nuž áno, a lásky.

Kate18
10.09.2020 4 z 5

Abe se svým novým parťákem Salem se vydají hledat Melchiorreův burgonet někam na Norské moře. Najdou potopenou ruskou ponorku a Abe se ji vydá prozkoumat. Najde tam spoustu mrtvých. Jeden však není jako ostatní, byl zavřený sám v jedné části ponorky. Evidentně měl nějaký úkol, který musel být důležitý.


Terva
21.02.2020 3 z 5

Řekli mi,
že je to důležité,
a já jim slíbil,
že to udělám.
A své slovo dodržím.

Další duchařina. A tato dokonce ani obsahově není skoro vůbec strašidelná. Příběh je spíš smutný a hlavního „mrtvého“ je vám líto. Trochu duchařina, trochu zombie a trochu mystiky. Ale jinak jen průměrný příběh.

Malá ochutnávka:
Připadá mi, že pokud je člověk naživu, nedokáže si představit, že by měl každou chvíli zemřít. Sice si to uvědomuje, ale stejně tomu nevěří. Vím, že je to hloupost, ale pořád v sobě chovám kapku naděje, že někdo přece jenom přijde a z ponorky mě zachrání. Cítím to v srdci.

Vše opět zachraňuje kresba. Tuto povídku nakreslil Peter Snejbjerg. Jeho kresba je pěkná, barvy střídmé a linie postav i zombíků jsou hladké. Buhužel tím však nevyvolají ve čtenáři žádný strach. Znovu dávám jen tři hvězdy.

Citát: Žádní živí mrtví. Jen mrtví.