Plášť 1969

Povídka od: Joe Hill (pseudonym) , Jason Ciaramella
Z knihy: Plášť


Příběh válečného doktora, který se ve Vietnamské džungli setká s nadpřirozenou silou černé magie, kterou pak využije k vykonání brutální odplaty.

Originální název:

The Cape 69


Rok vydání originálu: 2012

Komentáře (4)

Přidat komentář

MM_Master
08.01.2023 5 z 5

Príbeh z vietnamskej vojny ozrejmuje záležitosť ohľadne lietajúceho plášťa Erica Chasea. Jeho otec, kapitán Gordon Chase, počas zajatia získal od domorodého šamana magickú moc lietať.

BrooksWasHere
08.05.2022 4 z 5

Veľmi drsný príbeh s nepríjemne výstižnou vojnovou atmosférou. Nebyť toho konca s vrtuľníkom trochu pritiahnutého za vlasy, tak by som ochotne dal 5*.


Lenka.Vílka
29.04.2020 5 z 5

Plášť 1969 je drsnej příběh z války ve Vietnamu zajatého doktora nepřítelem. Moc se mi líbil začátem každé kapitoly. První stránka, kde žena čte dopisy a tem sestřih "minule jste viděli". To bylo udělané moc hezky. A bylo to drsné. Bum, bum. Hele, toho týpka jsem nepochopila, ale byl to sympaťák. Sice jsem myslela, že udělá bum bum při Boji o vlajku. (Asi se moje dospělé já, které už tenhle komiks četlo, přeneslo do doby mého mladšího já, protože už tehdy mi ta hra přišla trochu jeblá. Ale kdyby tam byl bum bum, třeba...kdo ví.)
Ve výsledku to je dobrý příběh. Hlavně jeho konec a co si hlavní hrdina uvědomí (a tedy přizná i čtenáři), co se u něj změnilo během té akce s plamenometem.

Terva
20.06.2016 4 z 5

Brutálně krvavý příběh, který si nebere žádné servítky ze smrti. Pokud ještě chcete vidět svoji rodinu, uděláte pro to vše. Jenže, když se Chasse dostal k tajemné moci, díky mrtvému čaroději, rozhodl se nevyužít tuto moc k úniku, ale k brutální pomstě. Příběh je jednoduše kreslený a chybí mu víc barev (červené je dost), ale obsah je tvrdý a krutý.
Cejtím, jako by mě cosi táhlo na temnou stranu.....jako bych sílil každým zlým skutkem. Mělo by mi to nahánět hrůzu, ale nebojím se, vlastně se mi to líbí.......