Obléhání

Povídka od: Jan Kotouč
Z knihy: Ve stínu magie


Příběh obléhání nepřátelské pevnosti, kde vám čarodějka pomůže rozbíjet hradby obrovským "fireballem."

Komentáře (7)

Přidat komentář

Marketplace
07.08.2023 4 z 5

V celku pěkně napsaná povídka. Na posledních 12 stránkách se objeví zvrat. Bylo to docela čtivé.

Selve
05.12.2022 5 z 5

I přes to, že toto téma "jde" mimo mě, příběh mě zaujal natolik, že bych si rád přečetl celou knihu.


cori
08.12.2021 4 z 5

Sharpeovky mám moc ráda, a proto jsem byla zvědavá, jak svou variaci autor pojme. Zklamaná jsem rozhodně nebyla a myslím si, že je tu prostor i pro pokračování.

Terva
18.07.2020 3 z 5

Pane, já té
čarodějnici nevěřím,
stejně jako nikdo z chlapů,
ale je to
naše čarodějnice!

Jednoduchý válečný příběh, který v mnoha tisících proměnách známe všichni. Na mě to bylo moc válečné a mnoho zbytečných slov na prodloužení povídky, kazilo závěrečný rozuzlení. V hodnostech se moc nevyznám a postavy jsem si chvilkami i pletl. Celá ta mašinérie kolem obléhání mi nic moc neříkala.

Malá ochutnávka:
Samozřejmě, že slyšel o řádu Vyšších sester. Jako každý ve Velké Komorii. Řád žen s magickými schopnostmi, který slouží koruně. Zhruba před osmdesáti lety se začaly u malého množství žen projevovat schopnosti, které společnost dokázala vysvětlit pouze jako magii – používaly se rovněž slova jako čáry nebo čarodějnictví.....

Finální část tohoto příběhu je však povedená, napínavá a má celkem zajímavou pointu a dojemné vrcholné rozuzlení. Jinak takový průměr, kdy někdo potřeboval příběh o magii a pan Kotouč se rozhodl, že magii dodá. Jinak to zase tak moc magické nebylo. Jak jsem již napsal, je to o válčení.

Citát: Polnice hlaholila jako posedlá.

kure91
08.05.2020 3 z 5

Na to, jak jsem byl nadšený z autorovy povídky v Apokalypse a i celých Českých zemí, tak tahle povídka mě nějak nezaujala. Přišlo mi to celé takové rozvláčné, děj moc neubíhal, no nemůžu být vždy jen z povídek nadšený.

JerryDexter
30.12.2019 5 z 5

Jak píše Rasputin-škoda, že je to jenom povídka. Jinak klasicky excelentní Honza Kotouč.

rasputin
25.11.2019 5 z 5

Tu čarodějnici bych chtěl potkat, ale jenom když se se mnou bude kamarádit....... Škoda, že je to ,,jen” povídka. Rád bych v tomto světě ještě chvíli zůstal.