O Popelce

Povídka od: Soman Chainani
Z knihy: Netvoři a krásky


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (2)

Přidat komentář

M.C.SMITH
03.09.2022 2 z 5

Přátelství co trvá celý život.
Příběh o Popelce vyprávěný z pohledu myšky. Popelka je tady vykreslena jako naprosto vyzobaná slepice, která si nechá všechno líbit, až ke konci se konečně vzepře - to už asi ten pohár přetekl. Dobře. Princova nevěsta zakleta do bílé myšky, která zase udělá všechno proto, aby svou lásku získala zpět a proto Popelku značně využívá. Dobře.
Mladá čarodějnice, která proklela princovu nevěstu, aby si ho mohla vzít sama a pak se čertí, že se princ kouká po jiných. Taky dobře. Popelka, která místo toho, aby holku, co jí vlastně jen využívala nakopala do zadku, vezme na milost a stanou se z nich přítelkyně. Moc nechápu, ale dobře. Odpustila jí. Dobře.
Ale proč si proboha princ musel do svého zámku odvést obě děvčata? Jak svou lásku, tak i Popelku?
Tohle pro mne moc nebylo.

Lenka.Vílka
14.08.2022 3 z 5

Příběh Popelky vyprávěný myškou? Ok...

Jako z telenovely. Jedna druhé přebere prince, ta jí za to promění v myš, a ta druhá  se vrátí k princi, myš se seznámí s třetí a ta si dělá zálusk na prince? Takže se myš propašuje s tou třetí na ples, aby princi dokázala, že myš je jeho láska, jako ta první, ta druhá zrušila kouzlo a ta třetí ostrouhala. Jo, asi je jasný, kdo je ta třetí, to je Popelka. Jo, ještě další čarodějnice, ale kdo by ty ženské ještě počítal!

Opět se nemohu zbavit dojmu, že se autor k dobré pointě dostal cestou, která není vyznačená na mojí emoční mapě  :(