O Jackovi a fazolovém stonku

Povídka od: Soman Chainani
Z knihy: Netvoři a krásky


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (2)

Přidat komentář

M.C.SMITH
03.09.2022 4 z 5

Tohle byla skutečně pohádka.
Mladý Jack jako lenivý a nanicovatý kluk věří ve spoustu věcí. Nemá tátu, jen matku, která ho mlátí jak žito a nadává mu, jaký je lempl. Místo toho, aby prodal kravku, vymění ji za fazole. Pak si uvědomí, že je pitomec a vyhodí je z okna. Fazole přes noc vyrostou a on se po jedné vyšplhá až nahoru, kde je velký dům, kde je obryně se spoustou peněz a taky muž, který se o ni stará. Lohne peníze a malé tele, které si obryně ulovila k večeři. Peníze po čase dojdou.
Jack se vydá znovu do toho domu za obryní a ukradne jí kouzelnou harfičku. Obryně to zjistí a chce Jacka zabít. On i s mužem, co se o obryni staral se pak šupem vydají dolů, kde stonek přeseknou a obryně zemře, propadne se do země a s ní i Jackova matka.
Harfička ze sebe sype zlaté vločky, ale Jackovi o ně nejde. Je rád, že má své telátko a muže, který sice není jeho táta, ale má ho rád, jako kdyby byl.
Ne vždycky jde totiž o peníze, někdy ke štěstí stačí jen láska.

Lenka.Vílka
16.08.2022 3 z 5

Jack věří, že je jeho kráva kouzelná. Taky věří, že jeho táta není mrtví, ale bylo na nebesích, kde mu šetří peníze, až se to bude hodit. A potom se dozvím, že nevěří tomu, že ty fazole jsou kouzelné? Asi kdyby mu to řekl táta, tak k tomu věří. Krásná idealizace mužského vzoru. Protože když vyrostou, může být s tátou. A až ho máma zmlátí, že vyměnil krávu za fazole, tak mu...lusk...dojde, že jsou to všechno blbosti. Měla ho zmlátit dřív  :D  Ale ne! Druhý už zase věří. Takže mlácení nepomáhá, jenom z toho bolí ruce...a potom zase Jack nevěří, že jeho táta žije. Zmatené, zmatené, jak ti puberťáci věčně mění svoje názory...

Zbytek ok, ale...