Nádherné přátelství

Povídka od: David Weber
Z knihy: Víc než čest


Popis není zatím k dispozici.

Originální název:

A Beautiful Friendship


Rok vydání originálu: 1998

Komentáře (3)

Přidat komentář

Claudius
02.07.2020 3 z 5

(SPOILER) Bohužel celkem zklamání. Zaprvé to působí dojmem, že v celé Mantichoře se nikdy nestane nic, za co by nemohli Harringtonové. Zadruhé je celou dobu tak nějak jasné, co se stane mezi Stephanií a Rychlešplhajícím. Zatřetí se na konci stromové kočky, do té doby velmi opatrné a vyčkávavé, nějak rychle rozhodnou pro odvážnější přístup k dvounožcům a zčistajasna vymyslí celý politický plán adopcí a soužití s dvounožci v budoucnosti. Ve srovnání s dalšími povídkami sbírky je tato nejslabší.

yerry
12.02.2016 3 z 5

Poviedka sa odohráva cca 380 rokov pred začiatkom hlavnej série o Honor Harringtonovej. Pojednáva o mladučkej Stephanii Harringtonovej a okolnostiach, ktoré spôsobili po prvýkrát v histórii telepatické prepojenie "Stromovej kočky", človeka a ich zblíženie.

Príbeh je pravdepodobne určený mladým čitateľom, tomuto zodpovedá aj štýl, akým je podávaný. Do cieľovej skupiny teda nepatrím, z tohoto dôvodu, ber moje hodnotenie z rezervou. Nič nad a pod priemer v poviedke som nenašiel, je to Weberov štandardný text bez bojových stretov a politických machinácií.


Eigis
31.01.2014 5 z 5

Povídka o prvním spojení stromové kočky a člověka.