Na stráži

Povídka od: Kristýna Sněgoňová
Z knihy: Mlok 2018


V mikropovídce se čtenáři dozvědí pár podrobností o skryté tváři Brna a tak trochu jiné noční hlídce.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (5)

Přidat komentář

Skallarix
16.05.2020 2 z 5

Styl a vyprávění slečny (paní) autorky se mi líbí. Dokáže zaujmout a mnohé je takové přirozené, nenucené (dialogy a chování postav, kupříkladu). Takže jako čtenáři se mi její práce nechtěla odložit, a to i přes to, že mě popravdě vůbec nezaujal samotný příběh, což je vcelku velmi podstatné. - A konec. Obzvláště ten konec... Ve chvíli, kdy se vykládají karty na stůl se z povídky vyklubalo slabší dílo bez nějaké hlubší pointy - a jak zde zaznělo, něco podobného už jste někde jistě viděli/četli...

Jenda z těch povídek, které bych zařadil dle stylu do sborníků Žoldnéřů fantazie, kde se často takové a jí podobné povídky občas opakují...

Teron
08.04.2020 5 z 5

Hele tohle bylo dobrý...přirozenej styl i dialogy (po dlouhý době s nima u českýho textu nemám problém) a vtipnej závěr...U něj mám podezření že autorka viděla jistý rozhovor na DVTV, který přesně tuhle situaci zmiňoval. Jo a někde v půlce mi navíc začala v hlavě hrát Kovyho písnička "Bločky, frčky, uniforma, čapka...takže jako první setkání s něčím od Sněgonový bez problémů:-)


Nailo
20.03.2020 1 z 5

Podobně jako u všech mikropovídek otištěných v Mlok 2018. Námět dobrý, ale... Pointa žádná, zpracování nic moc. Můžeme se jen dohadovat, proč když už se příběh odehrává v Brně, nemluví postavy nářečím nebo s typickým brněnským přízvukem. Navíc je z povídky cítit silná inspirace Noční hlídkou od Lukjaněnka, takže ani vysloveně originálního. Pro mě další velké zklamání touto oceňovanou autorkou.

cori
19.07.2019 3 z 5

Spíš takový náčrt světa, v němž existuje brněnská noční stráž z živých i neživých.

Aileena
03.11.2018 3 z 5

Potenciál to určitě má, ale... Úvodní situace mi přijde zbytečně protahovaná, druhá půlka naopak lehce nedotažená a konec jako nevyužitá šance na humorný závěr.