Mrtvá holka z čerťáku

Povídka od: Jiří W. Procházka
Z knihy: Praha noir: čtrnáct povídek předních českých spisovatelů


Na Matějské pouti je ve strašidelném zámku nalezena mrtvá holka. Její otec požádá soukromého detektiva Štolbu, aby našel jejího vraha.

Rok vydání originálu: 2016

Komentáře (5)

Přidat komentář

Covenant
04.01.2024 4 z 5

Noir zasazené do prostředí kolotočářů v Praze s detektivem, jak z amerických filmů. Proč ne. Trochu nadsázky neuškodí. Mě to bavilo. Výtku bych měl jen až k příliš jednoduchému a rychlému vyřešení vraždy.

Marika Vanova
10.02.2022 1 z 5

Tyhle rádoby hustý příběhy mě neskutečně vadí. Když se tam neustále opakuje v různých formách 'Přišel takovej a vypadal jako... měl sílu jako... a pak přišla maková, co kouřila jako... atd. tak to nemůžu, jen ten hlas Alexeje Pyška stál za to.


Lenka.Vílka
24.08.2020 5 z 5

Poirotovský styl vyprávění a usvědčení vraha v pozadí kolotočářů, s detektivem, který nemá důvod brát si servítky jako právě ten Poirot. Proto to taky nedělá. Skvělá povídka.

cori
12.02.2020 4 z 5

Jedna z těch lepších povídek ve sbírce. Autor dá čtenáři nahlédnout do prostředí světských a komediantů. Detektiv je fakt stará škola, představuji si takového Gabina.

Skallarix
07.01.2020 4 z 5

Příběh napsaný byl dobře. Drsná stará škola, ostřílený bývalý detektiv najmutý hlavou světské rodiny, který má vyřešit vraždu jeho mladé dcery.