Monstrum Samuel / Netvor Samuel

Povídka od: Gert Prokop
Z knihy: Experiment člověk, Kto by už kradol nohy!


Samuel Baxter se ztratil. To by možná nebylo nic výjimečného a vzrušujícího, kdyby Samuel nebyl výsledkem genetických experimentů, při nichž získal druhý pár rukou. Teď je někde venku a hrozí, že celý přísně tajný program vyplave na veřejnost. Tomu musejí odpovědné orgány za každou cenu zabránit, proto je najat Timothy Truckle, aby se dostal monstru na kobylku.

Originální název:

Samuel, das Monster


Rok vydání originálu: 1977

Komentáře (2)

Přidat komentář

knihyKeMne
15.10.2020 4 z 5

Smutný příběh. Takhle to holt chodí. Nevím, jestli je autor tak dobrý, že dokázal vzbudit u mě silné emoce, nebo jestli je tohle téma emotivní samo o sobě. Takže těžko hodnotit.

yerry
11.08.2016 3 z 5

Timothy Truckle v tejto poviedke má vypátrať mutanta Samuela, ktorý zmizol zpod dohľadu jeho strojcov. Autor tu opäť trochu viac odhaľuje fungovanie a praktiky totalitných USA 21. storočia. Samuel je projekt, v ktorom sa pomocou biologickej manipulácie vo vládnych laboratóriách snažia vyprodukovať akéhosi univerzálneho vojaka, ktorý má poraziť všetkých nepriateľov USA a hlavne ľudí z podzemia.

Vízie Svätého Patrik, ktoré Samuel prijal boli dosť natvrdo priohnuté potrebám príbehu a keď už aj boli, autor ich nedostatočne rozvil. Zdá sa, že príbeh už naberá mierne ideologické črty.