Meč s fénixem

Povídka od: Timothy Truman
Z knihy: Kolosální Conan, král aquilonský


Scénář: Timothy Truman
Kresba: Tomás Giorello
Barvy: José Villarrubia
Obálky: Andrew Robinson

Královský písař Pramis opět zpovídá Conana krále Aquilonského a zapisuje jeho dobrodružství. Tentokrát o tom, jak se Conan setkal S bandou zrádců a o tom, jak zhynul proradný básník Rinaldo. Také nám Conan popíše jeho zajímavé setkání s mudrcem Epemitreou, jenž mu do jeho meče vypálil znak fénixe.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
02.08.2023 5 z 5

Básnící živí svá
plamenná díla
polínky pravdy a lží.
Ale počítám, že něco podobného
by se dalo říct i o králích.

Hned na druhé straně tohoto příběhu najdeme nádhernou dvoj-stranu. Je plná života, ale i smrti. Opět nádherná kresba Timothy Trumana nás doprovází celou touto příhodou Meče s fénixem. Dokonce jsem se zde kresbou kochal víc než v prvním příběhu nazvaném Šarlatová citadela. Dokonce jednostránkové kresby s čarodějem Tot-Amonem jsou magické a uhrančivé.

Citát: Za starých dobrých časů bylo všechno jednoduché, stačilo mít ostrý meč a vědět, kde je nepřítel.

Co se týče obsahu, je tu na můj vkus až moc politiky a intrikaření. Ale zase na druhou stranu je tu spousta krve, řevu a sténání. U Croma, dokonce to zvíře z temných hlubin, je neskonale krásné. Jenže, nesmí se postavit Conanovu hněvu. Pak je mu veškerá síla k ničemu. Jak Conan pravil: Tak kdo chce další zemřít? A je mu jedno, že se jedná o bytost, jejíž bytí se příčí zdravému rozumu. Nakonec to byl dobrý příběh. Písař Pramis by mohl vyprávět.

Citát: Nepopírám žádného BOHA, ale také nestrpím, aby někdo popíral toho MÉHO.