Maska

Povídka od: John Arcudi
Z knihy: Maska omnibus: Kniha první


Stan koupí své dívce dárek. Tím dárkem je stará dřevěná maska. Jenže ta maska není jen tak obyčejná maska. Stan zjistí, že po nasazení se z něho stává nesmrtelný maník. Používá masku pro osobní pomstu. Jenže maska se pak dostává do rukou jiných osob a každý ji využívá pro jiné účely.

Originální název:

Mask


Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
14.06.2019 5 z 5

Je to noc pomsty,
noc masakru,
noc teroru.
Noc kvalitní
a čisté zábavy.

Tak tohle je ten slavný příběh, podle kterého byl natočen film. A jsem velmi překvapen. Po přečtení tohoto komiksového příběhu si říkám, zda byl komik Jim Carrey vůbec dobře vybrán. Celý film totiž působí jako komedie, ale příběh, podle kterého je film natočen je úplně jiný. Maska je zde krutá a hned od počátku dobrodružství teče krev. Ano, hlášky tu jsou a jsou dobré, ale tu brutalitu jsem tak trochu neočekával.

Malá ochutnávka:
Všechno je to tou Maskou. Nevím, co se to s ním děje, ani proč se tak změnil, ale vím, že to má něco společného s tebou. Takže to nejlepší. Co pro Stana můžu udělat, bude asi to, že se tý Masky zbavím.

Tak jo, teče spousty krve, hlášky létají vzduchem, mrtvoly také – Maska si prostě užívá. A já si užíval také. Vůbec jsem nečekal nějaké zvraty, ale jsou tu a přicházejí nečekaně a to se mi líbí. Nakonec i pointa je dobrá, i když tento příběh má pointy dvě. Ani nevím, která z nich je lepší.

Citát: Říkal „střílejte na rozkaz“, ne na mě!