Maigret a mrtvá dívka

Povídka od: Georges Simenon
Z knihy: Třikrát Maigret a neochotní svědkové


V Paříži je nalezena mrtvá dívka. Tělo se nalezlo v okrsku inspektora Lognona, kterému každý říká inspektor Protiva. Shodou okolností k případu přijíždí i Maigret a ujímá se vyšetřování. To je zpočátku dost komplikované, neboť není známa ani totožnost mrtvé. Inspektor Protiva jde po případu jako buldog, ale Maigret ho vždy dostihne a předstihne.

Originální název:

Maigret et la jeuna morte


Rok vydání originálu: 1954

Komentáře (3)

Přidat komentář

milary
19.06.2021 5 z 5

Ani mi nepřišlo, že by případ byl bůhvíjak napínavý, složitě konstruovaný, či co takového. A přece, interpretace pánů Hrušínského, Brabce, i všech dalších zúčastněných na rozhlasové úpravě Radioservisu si vymohla plný počet hvězdiček. Poslouchalo se to skvěle. Atmosféra jako hrom.

Jaruš7
14.12.2019 4 z 5

Mrtvá dívka ještě že jsou Francouzky marnivé, a i když chudobné, tak paráda musí být. Dá se s ní v počestnosti ulovit třeba štěstí. Takže značka salonu zapůjčených šatů je odraz vyšetřování, a pak se jen hrnou informace z riviérského života, k původu vzniku.
Vražedná kombinace s předpokladem zisku je ideální, ale marná.
Audioverze, stylová s francouzským odérem kasín i chudoby, hezký.


mgeisselreiter
28.07.2014 4 z 5

Krásná klasická detektivka s rozplétáním všech nitek, s atmosférou Paříže. Simenon v těch nejlepších letech. 85%, 27.7.2014.