Krvavý

Povídka od: Peter Jelínek
Z knihy: Vagíny a vetřelci: Pulp stories (limitované vydání 01)


Popis není zatím k dispozici.

Originální název:

Krvavý


Komentáře (5)

Přidat komentář

pujec
21.09.2023 4 z 5

Klasická fantasy (elfové, trpaslíci, orkové, kouzla a podobně) ve velmi neklasickém prostředí.

Terva
07.02.2023 2 z 5

„Krvavého
zajímalo ze zemědělské
a potravinářské výroby
nanejvýš tak
pivovarnictví.“

Pro mě absolutně neznámý spisovatel. Prý se nejvíce zaobírá streampunkem. Ten já dávám jen v komiksech a výjimečně v knihách. Tento příběh je navíc fantasy, tak že orkové, elfové i čarodějnice. Text moc zhuštěný a nepřehledný. Navíc děj se časem vrací zpět a tím je zmatek dokonán. Sex je sice hlavním tématem příběhu, ale nebyl erotický, spíš odpuzující.

Citát: Byl zvědavý, jestli v semeni uvidí pulce.


Enforcer
01.04.2022 5 z 5

Hodně zajímavá povídka o poněkud netradiční formě antikoncepce používané elfkami. Zajímavé je také to, že v celém textu se najdou minimálně dva silné náznaky, že se celý děj odehrává v Tolkienově Středozemi.

kure91
10.01.2022 3 z 5

Asi mi povídka úplně nesedla, byť nápadů a zdůrazňuju - dobrých nápadů v ní byla opravdu řada. V příběhu se dostáváme do světa orků, elfů, lidí a dalších fantaskních stvoření a sledujeme cestu jednoho orckého bojovníka Krvavého za splněním úkolu, kde mu byly slíbeny tisíce nepřátel, které bude muset porazit. No a jak se ukáže, ty tisíce nepřátel budou trošku jiné, než by si při přijetí úkolu Krvavý představoval.

Maud22
30.09.2021 5 z 5

Všechno to začíná jako hrdinský příběh z fantasy země orků, elfů, trpaslíků a lidí. Hlavní hrdina, ork jménem Krvavý, se uvolí splnit úkol, jímž ho pověří elfská čarodějka. A tady to začíná. Má totiž zabránit početí budoucího spasitele elfů. Způsob, jakým to má provést, je poněkud netradiční a rovněž jeho cesta je neotřelá. Fakt jsem se chechtala nahlas. :-)