Křídla

Povídka od: Veronika Salášková
Z knihy: Jiný kraj


Erika a Mirek už zkusili úplně všechno, jen aby počali dítě. Jejich poslední nadějí je klinika s nevídanými úspěchy, ale s podivnou doktorkou, která si úspěchy svých klientů bere příliš osobně.

Rok vydání originálu: 2023

Komentáře (4)

Přidat komentář

Textařka
02.03.2024 5 z 5

Moc dobře napsaná povídka. Líbilo se mi propojení známého prvku z mýtů a lidové slovesnosti s novým, neotřelým pojetím naší doby. (Kdo četl, jistě ví, ostatním nechci nic vyzrazovat, neboť na tom stojí zásadní zvrat.) Skvělý nápad a kvalitní zpracování.

Maud22
28.09.2023 5 z 5

Každý touží po tom, co nemůže mít. Erika a Mirek touží po vlastním dítěti. Je tu ale hezky popsáno, jak po porodu začne náročné období péče o dítě, jo to není jen načančaný kočárek s uzlíčkem štěstí uvnitř, ale probděné noci a věčná únava... :-) Každopádně, když už se narodí vytoužená holčička, tak není vyhráno. Který svět vlastně zvítězil? A bylo to vůbec vítězství, když se nad tím zamyslíme?


Mvek
04.09.2023 4 z 5

Mrzí mě, že v závěru nevyšel prostor ještě na pár vět, které by zdůraznily to, že jeden vítězí a jiný prohrává, co to vlastně znamená. Takhle si to tam čtenář musí hodně domyslet a spousta asi nedomyslí, takže to bude brát jen jako obyčejný thriller, který zpočátku odsýpá čtivě, ale velmi pomalu, a přitom pak je na konci rychlý.

janca6129
08.03.2023 5 z 5

Překvapivý plot twist, skvěle napsané.