Kdo zabil Daniela Wilsona?

Povídka od: Petra Lukačovičová
Z knihy: Ve stínu magie


Příběh lidí, kterým nedělá problém věřit v nadpřirozeno. Dokonce v něj věří mnohem víc než v cokoli jiného. A jejich magie jim funguje. Nebo ne...?

Komentáře (5)

Přidat komentář

Marketplace
05.09.2023 5 z 5

Tahle povídka se mi námětem trefila do nálady. Pěkný příběh plný "šťastných" náhod.

cori
08.12.2021 3 z 5

Thomas, Linda a Richard jsou parta lůzrů. Když ukradnou mocný artefakt Thomasovu sokovi, hrozí jim pomsta nelítostné čarodějnice. Příběh ze současnosti nabízí hrátky s magií a vyvoláváním duchů.


kure91
16.04.2021 3 z 5

Budu se asi hodně opakovat jako u předchozí povídky Případ pro Cech čmuchalů. Opět mám takový pocit, že jsem se nedokázal do děje úplně začíst a chyběl mi nějaký background k postavám, jaká byla jejich motivace a proč dělali to, co dělali. A vůbec, kde se braly jejich schopnosti a tak... Celkově mi v povídce přišla motivace hlavních postav nevěrohodná, říkal jsem si, že mohli konat jinak, než konali, celý konec byl takový uspíšený.

Terva
22.07.2020 2 z 5

Temný úsvit dopřej nám
s úsvitem se vrána vrací.
Požehnání pomstě tvé
temné stíny nocí kráčí.
XIII. Století


Stejně jako gotická skupina XIII. století se mi nelíbila ani tato povídka. Jako by si skupina i příběh v této sbírce hráli na něco, co nejsou. Povídka je nudná, ničím nepřekvapující a měl jsem tendenci jí ani nedočíst. Příběh mě tak nebavil, že ihned po dočtení jsem úplně zapomněl, o co v něm jako šlo. Hlavní skupině jsem nefandil a bylo mi jedno, jak dopadnou. Nemá to špatný námět, ale mě to nesedlo.

Malá ochutnávka:
Od malička jsem žila na ulici. Jak si myslíš, že jsem svou neviditelnost testovala? A párkrát to holt nevyšlo. Každopádně jsem už nějakej čas pyšná na to, že jsem lepší člověk. A teď moji kámoši přijdou s tím, že pro ně mám krást.....

JerryDexter
03.01.2020 4 z 5

Povídka s perfektní tajemnou atmosférou. Jednu hvězdu dolů za absenci jakéhokoliv zvratu. Čekal jsem nějakou pointu, která nepřišla.