Kapka krve dračí

Povídka od: Dana Krejčová
Z knihy: Žena s drakem


Benátská republika bohatne a prosperuje jako nikdy předtím. Šušká se, že to vše jen díky tajemné přísadě – dračí krvi. Námezdný drakobijce tedy dostává za úkol získat magickou relikvii, která by draka dokázala skolit, aby opět došlo k rovnoměrnému rozvrstvení politických i magických sil.

Rok vydání originálu: 2017

Komentáře (3)

Přidat komentář

Eslem
15.03.2018 2 z 5

D. Krejčovou jsem si dosud užívala jako excelentní překladatelku, bez níž by (nejen) český Malaz nebyl Malazem. Povídka měla příjemnou atmosféru, ale námět zůstal nevytěžený, závěr byl slabší a nevypsaná ruka byla celkově dost znát. Přesto bych ji určitě ráda povzbudila při dalších autorských pokusech.

Yokolobuna
03.02.2018 3 z 5

S přimhouřenýma očima průměrná povídka, která vedle slabšího zpracování nepřináší ani nejaký zajímavější nápad. Jako "reklamní" povídka v Pevnosti tak moc neobstojí.


Claudius
21.01.2018 2 z 5

Bohužel na tom jde hodně poznat, že se jedná o autorčinu prvotinu. Má to všechny takové ty neřesti nevypsaných autorů. Upřímně, dost mi to připomínalo mé vlastní spisovatelské pokusy. Ovšem myslím, že jakmile se autorka trochu otrká, mohli bychom se z jejího pera dočkat něčeho zajímavého.