Investiční poradce

Povídka od: Orson Scott Card
Z knihy: První setkání, Legendy SF 2/2


Tento příběh se odehrává někdy během tří tisíc let mezi Enderovou hrou a Mluvčím za mrtvé, v nichž Ender putoval z jedné planety na druhou a využíval dilatace času při pohybu rychlostí světla k tomu, aby skákal v čase, aniž by se v některém desetiletí příliš dlouho zdržel. V této době získal počítačovou přítelkyni jménem Jane, která svým významem v posledních třech knihách cyklu ustupuje pouze Enderovi. Toto je tedy příběh, který popisuje jejich setkání.

Originální název:

Investment Counselor


Rok vydání originálu: 1999

Komentáře (2)

Přidat komentář

Phoenix16.cz
25.12.2016 4 z 5

Poměrně důležitá povídka pro ty, které zajímá, kde se vzala jedna z ústředních postav celé série o Enderovi, Jane. Jako rozšiřující materiál slouží skvěle.

yerry
25.08.2016 3 z 5

Výplňová poviedka o Enderovi, virtuálnom investičnom poradcovi, teda vlastne poradkyni a dostane sa aj na hovorcu za mŕtvych. Text je určený predovšetkým mladším čitateľom a je to na ňom poriadne poznať. Celkovo ma táto séria s Enderom nejako veľmi neoslovila ale z vyššie spomenutého dôvodu to chápem. Celkovo mi to príde ako že autor niečo vymyslí, následne sa toho zhrozí a všetky nasledujúce texty sa v tom potom nimrú a pitvajú to...

Okrem filmu a tejto poviedky som teda už nič z tohoto sveta nečítal a azda ani čítať nebudem, jedine ak natrafím na nejaký text vrámci jednej z ďalších antológií. Nie je to zlé ani vyslovene dobré, taký šedý priemer pre tých dorastajúcich.