Infernographia perpetua

Povídka od: Petr Stančík
Z knihy: Ve stínu magie


Popis není zatím k dispozici.

Komentáře (6)

Přidat komentář

Marketplace
16.08.2023 3 z 5

Tak nevim,ale mě povídka moc nenadchla. Nejdříve se seznámíme s plánem loupeže, pak se vše opakuje při průběhu loupeže a na posledních stránkách je docela zajímavý důvod, proč do toho organizátor šel. Tak aspoň ten konec měl nápad.

Selve
06.12.2022 5 z 5

Prozatím asi nejlepší povídka. Od začátku do konce mě děj opravdu bavil. Dokázal bych si představit tuto povídku rozepsat na celou knihu.


cori
08.12.2021 3 z 5

Muž s temnou minulostí se snaží zbavit svého prokletí. K tomu potřebuje artefakt ukrytý ve Vatikánu. Bavily mě historické vsuvky a odkazy na známé události.

Terva
18.07.2020 5 z 5

Co jest dole, jest jako to,
co jest nahoře, a to, co jest nahoře,
jest jako to, co jest dole,
aby dokonány byly
divy jediné věci....

Pobavil mě úvodní proslov pana Stančíka – Pivo, mák a satanomilství. Moc hezky řečený. I sama povídka je povedená, možná by to mohla být i kniha, ale stalo se a čtenář si tak může přečíst zajímavě provedenou studii na téma magie. A kde taky na světě najít nejvíc magie, když ne pod Vatikánem? Dobré téma a zajímavé dobrodružství. Mnohé určitě nepřekvapí pointa, na kterou možná během cesty přijdete, ale je originální a určitě vás, s trochou ironie, rozesměje.

Malá ochutnávka:
Jak sami dobře víte, Vatikánská banka patří k nejlépe střeženým místům na zeměkouli. Kromě švýcarské gardy a nejmodernější elektroniky ji chrání mocné kamenné stěny, a ještě mocnější papežská magie. Proniknout do jejího trezoru násilím je vskutku nad lidské síly......

kure91
10.05.2020 5 z 5

Takový Italian job, partička lupičů se rozhodne vyloupit Vatikánskou banku a jen jeden z nich sleduje trochu jiný cíl, než si něco odnést. Rozuzlení mě hodně zaujalo, zajímavě vymyšlené, celý text byl dobře napsaný a četlo se to jedna báseň.

twister78
31.12.2019 5 z 5

Vyborne. Stancik proste umi a jeho povidka odsypa a bavi.