Hodina draka

Povídka od: Timothy Truman
Z knihy: Kolosální Conan, král aquilonský


Scénář: Timothy Truman
Kresba: Tomás Giorello
Barvy: José Villarrubia
Obálky: Gerald Parel

Písař Pramis opět nutí Conana, krále Aquilonského, aby mu vyprávěl jeho příběhy. Kancléř Publius chce mít kompletní kroniku o jeho činech. Tentokrát král Conan vypráví o své druhé ženě a královně Zenobie, kterou přežil.

Komentáře (1)

Přidat komentář

Terva
02.08.2023 4 z 5

V těch dobách číhala snad v každém křovisku,
kam jsem zašel ulevit svému měchýři,
nějaká banda nepřátel, prahnoucí po mém trůnu
a pokaždé je za ty jejich upocené pracky
držel nějaký zatracený čaroděj!

Jak sám Conan, král Aquilonský tvrdí líhával s mnoha ženami, ale jen se dvěmi by dokázal strávit celý život. Jedna byla královna černého moře Bélit a tou druhou byla Zenobie. Bélit už docela známe, ale tohle je příběh o druhé Conanově životní družce Zenobii. Kreslíř se zatím nemění a tak si kresbu opět můžeme krásně vychutnávat. Barvíř také zůstal stejný, jako u předchozích dvou příbězích tak že tady je to paráda.

Citát: Bůh Crom dal mému lidu jen jediné přikázání člověk je pánem vlastního osudu.

Osobně jsem byl spíš zvědav na příběh o Zenobii. Žena, jenž je čtenářům těchto příběhů spíše neznámou postavou. Ale to se teď změní. Jenže, když tuto povídku čtu, všímám si věcí, které už se několikrát udály. Conan je ušetřen smrti a zajat (
už poněkolikáté), odvezen a vsazen do žaláře (opět) a v žaláři ho čeká buď smrt nebo nějaká ta příšera (zase). To opakování mě užírá u Croma! Jenže v tomto příběhu mě čekalo nádherné překvapení. Místo nestvůry se tu objevuje . . . hádejte. . . a pak bude i ta nestvůra, nebojte.

Citát: Opravdu stálo břímě koruna za všechnu tu krev a utrpení?