Gryf, který neuměl létat

Povídka od: Tereza Janišová
Z knihy: Město čarodějů


Nudíte se? Pořiďte si gryfa… Lyraz Perelian neměl po své promoci na Univerzitě magických věd ani tušení, jak velká pravda se v tomhle starém rčení skrývá. Čerstvě vystudovaný mág s nadějnými vyhlídkami do budoucna se ale zaplete do sítě intrik, které mají ve městě čarodějů dobrou živnou půdu. S nespravedlivě pošpiněným jménem pak odplouvá na jihovýchod, odhodlaný sám sobě vsugerovat, že nic takového jako Erilian neexistuje.

Co se stalo během těch dvanácti let tvořících tajnou kapitolu Lyrazova života? A jak došlo k tomu, že se na jednom z předalekých ostrovů za Smaragdovým mořem potkali čaroděj a malý černý gryf, který neuměl létat?

Ke stažení a poslechu ZDE: www.cooboo.cz/ke-stazeni-15

Rok vydání originálu: 2014

Komentáře (3)

Přidat komentář

Jass
12.03.2021 5 z 5

Jak to, že jsem netušila o existenci téhle povídky?! Erilian patří mezi mé oblíbené literární počiny, a tohle mi úplně uniklo... Každopádně jsem ráda, že jsem se k povídce dostala alespoň teď. Na poměrně malém prostoru nám toho autorka ukazuje neuvěřitelně moc. Ukazuje nám Lyraze, který na tom není úplně nejlíp a k dokonalosti má rozhodně daleko. A ukazuje nám, jak ho získání odpovědnosti mění. A Zerafian...
Za mě perfektní doplnění trilogie, které by vám rozhodně nemělo uniknout.

IsobelleFarbs
09.07.2017 5 z 5

Tak tahle povídka se opravdu povedla. Je opravdu vtipná, moc jsem se u ní nasmála. Pokud máte rádi Erilian, tak rozhodně doporučuji k přečtení či případně k poslechu v audio verzi.


Arya26
13.04.2015

Krásná povídka ,která skvěle doplňuje knížku o nové informace. Kromě toho je vyprávěna mým oblíbencem Lyrazem :) .