Faun

Povídka od: Joe Hill (pseudonym)
Z knihy: Na plný plyn


Safari v kouzelném světě zní jako dobrý nápad, když máte hodně peněz a žádný charakter. Ale ne vždy to vyjde podle vašich představ...

Originální název:

Faun


Rok vydání originálu: 2019

Komentáře (3)

Přidat komentář

knihyKeMne
31.10.2021 4 z 5

Tak trochu Narnia, i ten lev tam byl, i když ne zrovna Aslan. Příběh to byl delší, ze začátku mě moc nezaujal a tušila jsem, jak to asi skončí, jenže houby, na konci takovejch zvratů že jsem teda jen koukala.

Terva
01.01.2021 5 z 5

Dvířka se otvírají dvakrát ročně
pro organizované hony.
Charnovy služby nezaručují úlovek
a platba se vyžaduje
bez ohledu na výsledek.

Jo, další velmi povedená povídka. Tak trochu to připomíná dveře z příběhů Temná věž. Akorát, zde je to zjednodušené a má to svá, možná i krutá, nebo zajímavá pravidla. Rozhodně velmi dobrý nápad, který by možná stál za delší rozpracování do celé knihy. Druhá nejlepší povídka v tomto svazku.

Malá ochutnávka:
Jen přemýšlím, co by to mohlo být za lovnou zvěř, že stojí za takovou sumu. Doufám, že je to dinosaurus. Jako malý jsem o tom četl povídku od Raye Bradburyho. Jestli nabízíte dinosaura, slibuju, že nešlápnu na žádného motýla....

Citát: Nic nedokázalo člověka tak ujistit v jeho investici, než když viděl, ža do toho šli i jiní, ještě bohatší a mocnější.


Lenka.Vílka
05.10.2020 5 z 5

Podobně jako v povídce Stanice Wolverton, doufala jsem, že všichni umřou. Hodně drsně, přála jsem jim. Ať je nějaká rovnováha a spravedlnost ve vesmíru!

Ale jak jsem četla dál a došlo mi, že tahle "Narnie" se umí bránit zpátky, užívala jsem si každé slovo násobně víc. A udělalo mi radost, že tady se to řekne na plnou hubu, co se neřeklo v povídce Temný kolotoč. Mimochodem tahle myšlenka je zpracovaná v dost povídkách ze sbírky. Různé pohledy na vinu a trest.

A na konci jsem nahlas řekla: "Jéé!". Nakonec tedy silně mňamózní :)