Člověk v kůži vázaný

Povídka od: Hanina Veselá
Z knihy: České temno


Popis není zatím k dispozici.

Rok vydání originálu: 2021

Komentáře (4)

Přidat komentář

Maud22
30.04.2024 3 z 5

Povídka je vystavěna na prolínání snu a skutečnosti. No snu, spíš výživné noční můře. Odráží se v nich vědomí hlavního hrdiny, že nedělá úplně správné věci a že by se mu mohli mrtví autoři okultistických knih mstít. Procházíme různými místy - bezdomoveckými útočišti, strašidelným bohnickým hřbitovem i rezavějícími loďmi, kotvícími na Vltavě. Obchodník se starými knihami a nábytkem hledá řešení svých děsivých snů.

mirec88
14.12.2023 1 z 5

Okultizmus nemám rád.


Habana
02.02.2022 5 z 5

Povídka je v Českém temnu jedna z těch nejlepších. Určitě mi seděl velice specifický styl psaní autorky a zde mi hodně seděla.

zooe
24.11.2021 5 z 5

Zajímavá povídka, ve které se prolíná okultismus s realitou temných pražských zákoutí, kam většina lidí jen tak nezavítá. Hlavní hrdina, sběratel a prodavač starožitností koupí od známého bezďáka za flašku a cigára pozoruhodný rukopis, jenž má obrovskou hodnotu. Na jeho soukromí to však má, zdá se, poněkud neblahý vliv. Něco nebo někdo se ho pokouší zničit. Člověk v kůži vázaný patří určitě k těm lepším věcem, které České temno nabízí, což je pochvala, protože kniha je sestavena z velmi dobrých povídek, je slušně napsaná, a kromě tísnivého pocitu z tajemných a nevyzpytatelných entit přicházejících do našeho světa odkudsi z neznáma, obsahuje i břitký humor a smysl pro ironii.