Bílá svině neboli konečné rozřešení problému o vzniku křesťanství

Povídka od: Ladislav Klíma
Z knihy: Vteřiny věčnosti


Pietra navštíví bohorodička a představí mu úkol, který pro něj bůh má. Je jeho úkolem, aby se stal božím mstitelem a zabil Nietzscheho a také autora tohoto románu.
Mladíkovi se panna zalíbí, a tak ji přesvědčí, aby svlékla svůj neforemný plášť. Ona je pod ním oděna svůdně a nakonec spolu spí. Ona mu potom vykládá, jak to bylo se vznikem křesťanství.
Jako dívka byla velmi rozmarná a žila s mnoha muži. Porodila a zabila čtyři děti, než se dostala k Josefovi. Pak porodila Krucifixe, ale protože měla sedm milenců, nevěděla, kdo je jeho otcem. Josef si ji o tři roky později vzal, i když ho podváděla.
Z Krucifixe vyrůstal darebák a lump a brzy krádežemi živil celou svou rodinu. Když mu bylo dvacet, odešel z domu, když předtím ukradl, co mohl. Vrátil se po osmi letech, a protože na něj ženy letěly, spal se svou matkou i se sestrami. Aby si usnadnil krádeže, stal se prorokem a měl i svou bandu, z nichž nejhorší byl Petr.
Občas někomu prorokoval nehodu, poslal učedníky, aby onoho člověka ztloukli, a tak se jeho proroctví plnila. Nebo dceři Jajrově podal lektvar, aby vypadala jako mrtvá. Po jeho vyprchání ji pak "vzkřísil". Nakonec vymrskal kupce z krámu a rychle je o všechno obral. Nakradl si tolik zlata, že při útěku musel část pokladu schovat v zahradě getsemanské. Krádeží proti sobě popudil farizeje a také jediného slušnějšího člena bandy - Jidáše.
Aby ho uchlácholil, uspořádal Krucifix pro učedníky obrovskou hostinu, kde se opil a řekl spoustu hloupostí, myl jim nohy atd. Pak prohlásil, že jeden z nich ho zradí. Doufal, že učedníci Jidáše zabijí, avšak ti ho jen ztloukli. Jidáš utekl do Jeruzaléma. Krucifix se tam vydal také, aby vyzvedl v getsemane zakopaný poklad. Tam ho zatkli.
Krucifix byl ukřižován a hlavně Pavlovou zásluhou už další generace křesťanů nevěděla nic o pravém vzniku křesťanství.

Komentáře (0)

Přidat komentář