Atlas chutí Čech, Moravy a Slezka - Regionální kuchařka podobné

Atlas chutí Čech, Moravy a Slezka - Regionální kuchařka https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517164/bmid_atlas-chuti-cech-moravy-a-slezka-mJZ-517164.jpg 5 5 5

Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Jihočeské knedlíky s borůvkovým žahourem, podkrkonošské kyselo, valašský skopový guláš, ornamentální chodské koláče, smažený chřest z jihu Moravy nebo patenty s oskerušovými povidly ze Slovácka. Domácí strava je proti té restaurační osobní, spojená s konkrétními lidmi a příběhy. Stojí na běžně dostupných a lokálních surovinách a obvykle nevyžaduje složité postupy. ***************** Poznejte chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska: * 13 kapitol podle tuzemských etnografických regionů včetně představení základních surovin * 135 receptů na polévky, hlavní jídla i sladké, pokrmy všední i sváteční * 40 tipů na výlety do přírody i za gastronomickými zážitky včetně map * 13 stále živých regionálních tradic z Valašska, Slovácka, Brna, Haná, Slezska, Podkrkonoší, Horácka, Polabí, Prahy, Jižní Čechy, Šumavy, Chodska a Sudet.... celý text

Podobné knihy (2)

Kuchařka krajových jídel z Čech, Moravy a Slovenska Kuchařka krajových jídel z Čech, Moravy a Slovenska Božena Burešová

306 receptú krajových jídel. Obsah: Česká kuchyně-Polévky, Hlavní jídla-Drúbež, Ryby, Vepřové maso, Hovězí maso, Telecí maso, Jiná masa, Mletá masa, Houby, Míchaná jídla, Přílohy, Saláty, Sladká jídla. Moravská kuchyně-... více


Regionální kuchařka Regionální kuchařka Petra Pospěchová

Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se... více

Štítky knihy

krajové, regionální recepty

Autorovy další knížky

Petra Pospěchová
česká, 1978
2016  84%Outdoorová kuchařka
2013  95%Regionální kuchařka
2023  96%Atlas chutí Čech, Moravy a Slezka - Regionální kuchařka