WinterCourt WinterCourt oblíbené citáty

☰ menu

Ať si bůh sežene vlastní kočku.
Stephen King

Autoři takových příběhů, napsal jednou v dopise vydavatelům Červené knihovny, jsou jedním z mála opravdu přesvědčivých argumentů, svědčících ve prospěch povinné genetické kontroly populace.
Stephen King

Bože, dopřej mi VYROVNANOST, abych přijal to, co nemohu změnit, HOUŽEVNATOST, abych změnil to, co změnit mohu, a hodně ŠTĚSTÍ, abych to moc často nekurvil. (Prokletí Salemu)
Stephen King

Byl tak moc fit, až ho to zabilo. (Konec hlídky)
Stephen King

Dávno mrtvé hvězdy ještě svítí, víte. To aspoň říkají lidé, kteří jsou mnohem chytřejší než my. Ty hvězdy dávno zhasly, ale my stále vidíme jejich zář, přestože dávno zmizely v zapomnění. (Zrození pistolníka)
Stephen King

Je těžké být zábavný, když jste nasraní. (Nekrology)
Stephen King

Jsi to ty, že? Bylo ti v Pekle moc horko? (Cujo)
Stephen King

Jsou lidi, kteří potřebujou, aby je lidé potřebovali. Ty mi nerozumíš proto, že ty k takovým lidem nepatříš. Ty mě využiješ a pak zahodíš jako papírový pytlík, až na to přijde. Bůh tě zprasil, příteli. Seš sice dost chytrej, aby tě to bolelo, ale dost tvrdej, abys to překonal a stejně to udělal. Nedokážeš si pomoct. (Tři vyvolení)
Stephen King

Kamaráde, dáváš pojmu análně retenční úplně nový význam. (Právo nálezce)
Stephen King

Každá kniha, ktorú si vyberieš, má v sebe lekciu alebo lekcie, a často ťa zlé knihy naučia viac, než tie dobré.
Stephen King

Každý z nás musí zemřít, není vyjímky, já vím, ale občas, ach bože, Zelená míle je tak dlouhá ...
Stephen King

Když byl jeho život zruinován, jeho rodina zabita, farma zničena, práce zmařena, křičel do nebes: "Proč Bože? Proč já?" a hromový hlas Boží odpověděl: "Bylo tu jen něco, co mě na tobě sralo."
Stephen King

Když jde o smrt, co můžete dělat jiného než se smát? (Premium Harmony)
Stephen King

Když někdo hovoří o přijatelném riziku, otázka zní - přijatelné pro koho? (Revival)
Stephen King

Knihy sú perfektná zábava. Žiadne reklamy, žiadna batéria, veľa radosti za každý jeden dolár. Zaujímalo by ma, prečo každý nemá pri sebe knihy namiesto tých mŕtvych nevyhnutných vecí v živote.
Stephen King

Monstra jsou skutečná a duchové také. Žijí uvnitř nás a někdy vyhrávají.
Stephen King

Myslím, že všetci sme duševne chorí. My, ktorí žijeme mimo toho to jednoducho lepšie skrývame - a možno ani nie.
Stephen King

Namlouváme si hlouposti tak často, že bychom se tím mohli živit. - Ostrov Duma Key
Stephen King

Nechť tvůj první den v pekle trvá deset tisíc let. Tak, a to ať je ten nejkratší.
Stephen King

Nejdůležitější věci se nejhůře vyjadřují, protože slova uměnšují jejich skutečný význam. Je těžké zaujmout cizí lidi výklady o světlých stránkách svého života. (Tělo)
Stephen King

Nejdůležitější věci se vyjadřují nejhůře. Stydíte se je vyslovit, protože slova umenšují jejich skutečný význam, jejich bezbřehá obrovitost se vyslovením scvrkává na pouhou životní velikost. Je v tom však ještě něco, že? Nejdůležitější věci jsou skryty příliš blízko místa, kde leží vaše tajné myšlenky, podobně jako znamení vedoucí k pokladu, který by vám rádi ukradli vaši nepřátelé. A nejhorší na tom je, že můžete učinit bůhvíjaké objevy a sklidíte jen výsměšné pohledy lidí, kteří vůbec nerozumějí tomu, co říkáte a proč téměř křičíte, když to říkáte. A tajemství zůstane tajemstvím, neboť nenalezne souznící duši.
Stephen King

Nejlepší výhled na Paříž je z Eiffelovi věže, protože je to jediný pohled na Paříž, odkud není vidět Eiffelova věž. (Pan Mňamka)
Stephen King

Perfektní odpověď na všechno, co nedává smysl: Je to blázen. (Konec hlídky)
Stephen King

Protože talent nezůstane zticha, neumí zůstat zticha. Ať už je to talent na vylupování sejfů, čtení myšlenek nebo dělení desetimístných čísel zpaměti, křičí, že chce být používán. Nezmlkne ani na minutu. Probudí vás uprostřed noci, když jste k smrti unavení, a ječí: 'Použij mě, použij mě, použij mě! Jsem unavený z toho věčného flákání! Využij mě, blbče, využij mě!'
Stephen King

Stáří není pro sraby /Právo nálezce/
Stephen King

Život se může rázem otočit. Někdy ve Váš prospěch, ale častěji se odvrátí, jen zašaškuje a cestou ještě křikne: Sbohem, zlato, bylo to dobré, dokud to trvalo, že?
Stephen King

V životě se nesmíš ponížit tak nízko,aby jsi i s cilindrem podlezl chřestýše. (Pod kupolí)
Stephen King

V televizi bývá kvocient strachu nižší. Jsou v ní reklamy, které narušují rytmus filmu, a nejhorší části jsou mnohdy vystříhané, aby neutrpěl trauma nějaký malý dareba, který se možná dívá. (Nekrology)
Stephen King

Ve tři ráno krev teče pomalu a hustě a spánek je těžký. Duše buď spí v požehnané nevědomosti noční hodiny, nebo se shlíží sama v sobě v hlubokém zoufalství. Nic mezi tím. Ve tři ráno je ta stará děvka, svět, zbavená křiklavých šminek, nemá žádná prsa a má skleněné oko. Veselí zní dutě a pronikavě, jako v Poeově zámku obklopeném Rudou Smrtí. Hrůza je zničena nudou. Láska je sen.
Stephen King

"Zacházej se vším špatným, jako by to byly sny, Kenzie. Ať už to bude sebeděsivější, musíš jen přežít do probuzení." - Antony (Dveře do prázdnoty)
Victoria Schwab

Haven není skutečný.Postavy také nejsou skutečné.Jde o fikci s jedinou výjimkou:Tommyknockeři jsou skuteční.Jestli se vám zdá,že si dělám legraci,pak v noci vůbec nedáváte pozor.
Stephen King

Vyrostl jsem s láskou k noci...
Stephen King

...třicátnice, která očividně znala pouze dvě emocionální rozpoložení, Vzteklá a Pořádně nasraná...
Stephen King

Nedovol, aby ti tvá dobrá povaha zamlžila kritický zrak. Kritický zrak by měl být vždy chladný a jasný.
Stephen King

Nechala jsem úsvit proniknout do své duše.
Sarah J. Maas

Jsou věci, které uslyšíme ušima, ale jiné zaslechne jen tvé srdce. - (Půlnoční koruna)
Sarah J. Maas

Dokážu velmi dobře přežívat o samotě - když mám něco dobrého ke čtení.
Sarah J. Maas

Život zanechává šrámy na každém z nás. A nikdo s tím nic nenadělá. Ale šrámy se mohou zahojit. A každý z nás může někomu pomoct.
Veronica Roth

Život občas stojí za houby. Ale víš, co mě drží nad vodou? Chvíle kdy zrovna za houby nestojí. -Christina (Aliance)
Veronica Roth

V obtížných situacích se utváří charakter.
Veronica Roth