sycorax1 sycorax1 oblíbené citáty

☰ menu

Musíš tolik bojovat a přitom jsi pořád šťastný. Jak to děláš? Chce se mi. Můžu se trápit minulostí a strávit život tím, že budu lidi nenávidět za to, co se stalo nebo jim můžu odpustit a zapomenout. Ale to není tak jednoduché. Je to mnohem jednodušší. Odpustit potřebuješ jenom jednou. Nesnášet musíš celý den a každý den. Musíš si všechno to zlé pamatovat. Vždycky máme na výběr. A to všichni.
M. L. Stedman

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Abychom se mohli s něčím rozloučit, musíme se s tím vypořádat způsobem, který by vytvořil vnitřní odstup. Nevyslovenou, mlhavou samozřejmost, s jakou nás to obklopuje, je nutno proměnit v průzračnost, která nám umožní poznat, co toto něco pro nás znamená. Musí to tedy zhmotnit v něco, co má přehledné obrysy.
Peter Bieri

"My přece jsme jako voda, nebo ne? Umíme být ladní i ohební, když zrovna potřebujeme. Ale také silní a ničící." A ještě něco umíme, pomyslím si. Stejně jako voda většinou sledujeme cestu nejmenšího odporu.
Wally Lamb

Změňte to, co můžete změnit, přijměte to, co změnit nemůžete, a buďte dost moudří, abyste to od sebe dokázali odlišit
Wally Lamb

Dobro a zlo mohou být jako dva hadi zapletení do sebe tak, že je od sebe nerozeznáš, dokud je oba nezastřelíš, a pak je už pozdě. (Světlo mezi oceány)
M. L. Stedman

Žádná kniha ani báseň není nikdy dokončena, jen dočasně opuštěna.
Dan Simmons

Říkala si, že s focením je to stejné, že teď loví čas a přibíjí ho na celuloid, chytá ho uprostřed skoku do následujícího okamžiku.
Paolo Giordano

Prvočísla jsou dělitelná jenom 1 a sebou samými. Mají své místo v nekonečné řadě přirozených čísel, mačkají se jako všechna ostatní mezi jinými dvěma čísly, ale jsou vůči nim o krok pozadu. Jsou to podezřelá a osamělá čísla, a proto Mattiovi připadla úžasná. Jindy se ho naopak zmocnilo podezření, že i jim by se líbilo být jako všechna ostatní, být jen obyčejná čísla, ale že to z nějakého důvodu nedovedou....mezi prvočísly se vyskytují některá ještě podivnější....prvočíselná dvojčata...11 a 13,17 a 19, 41 a 43... Mattia si myslel, že tohle jsou oni dva s Alicí, prvočíselná dvojčata, osamělí a ztracení, vzájemně si blízcí, ale ne dost, aby se skutečně dotkli jeden druhého.
Paolo Giordano

Rozhodnutí uděláme během pár vteřin a jejich důsledky pak neseme po zbytek života.(Z knihy Osamělost prvočísel)
Paolo Giordano

Budoucnost je sto tisíc nitek, zatímco minulost je tkanina, kterou nelze utkat znovu.(Z knihy: Xenocida)
Orson Scott Card

“Žádný člověk není bezcenný, když pochopíte jeho touhy. Žádný život není nic. Ani těch nejhorších mužů a žen. Když pochopíte jejich srdce, zjistíte, že udělali něco šlechetného, co je aspoň trochu vykupuje z jejich hříchů.” ( Z knihy: Mluvčí za mrtvé)
Orson Scott Card

... to nejcennější, co může jeden člověk druhému dát, jsou dobré vzpomínky. (z knížky Spratek)
Victoria Lynn Hayden

Snaž se být radši s těmi, kdo pocity vyvolávají, než s těmi, kdo jim podléhají.
Umberto Eco

Ať člověk utíká, jak chce, sobě samému neunikne. Je to jako se stínem. Pořád se vás to drží.
Haruki Murakami