ropi ropi oblíbené citáty

☰ menu

Teď je to všude samej kompjútr. A zanedlouho bude mít každej svůj vlastní. I tříletý děcka budou mít počítače. A všichni budou o všech všechno vědět dřív než je potkají, takže proč by se s nimi setkávali. Nikdo se s nikým nebude chtít už nikdy vidět a ze všech budou samotáři tak jako já. (Tahle vlajka nevlaje s láskou - Tvrdej chleba)
Charles Bukowski

Za každou Johanku z Arku sedí na druhém konci houpačky Hitler.
Charles Bukowski

Snazší je napsat symfonii než milovat a respektovat svého souseda. (Buddha se usmívá)
Charles Bukowski

Hodně lidí je mrtvých, i když žijí. (Esej bez názvu o D. A . Levym)
Charles Bukowski

Až přijde hrdina, zjistíme, že byl celou dobu tady.
Charles Bukowski

Nejlepší člověk je ten, který mě obdaří svou nepřítomností.
Charles Bukowski

Nesouhlasím s tím, že pes u koryta má na ono koryto konečné právo, jakkoliv dlouho tam ležel. Neuznávám toto právo. Neuznávám například, že byla spáchána velká křivda na amerických Indiánech nebo na australských černoších. Neuznávám, že byla na těchto lidech spáchána křivda faktem, že silnější rasa, vyvinutější rasa, moudřejší rasa, chceme-li to tak říci, přišla a zaujala jejich místo.
Winston S. Churchill

Británie a Francie měly na vybranou mezi válkou a hanbou. Zvolily hanbu. Budou mít válku.
Winston S. Churchill

Ale já, jsa nuzák, mám jen své sny. Rozprostřel jsem své sny pod tvé nohy. Našlapuj měkce, neboť šlapeš po mých snech. (překlad "But I being poor, have only my dreams, I have spread my dreams under your feet, tread softly because you tread on my dreams" - z filmu Equilibrium)
William Butler Yeats